Patrick Stoffels, Stoffels Foods:

"Israëlische gele courgettes pas rendabel als Hollandse en Spaanse van de markt zijn"

Tholen - Twee weken terug ging bij Stoffels Foods in Ridderkerk het gele courgetteseizoen vanuit Israël van start. "De teelt van gele courgettes in Israël is de laatste jaren iets uitgebreid. Mijn leveranciers verwachten zo'n 120.000 kilo op de markt te brengen", vertelt Patrick Stoffels.

Het onderscheidend vermogen van de Israëlische courgettes is volgens hem vooral dat de temperatuur zich goed leent voor de courgetteteelt. "Maar het is pas rendabel om met Israëlische courgettes te starten als de Hollandse en Spaanse teelt eruit zijn.

"Dit jaar hadden we een perfecte overgang van het Hollandse op het Israëlische seizoen. Wel komen er momenteel ook nog Spaanse gele courgettes binnen. We verwachten tot maart door te gaan. Zodra de Hollandse gaan starten gaan wij vaak nog een week of twee door."

Patrick verwacht niet dat door de energiecrisis in Nederland meer courgettes naar Nederland zullen komen. "We hebben wel het volume iets omhoog bijgesteld, maar verwachten een vergelijkbare verkoop als andere jaren. De courgettes verkopen we aan groothandels door heel Europa. Er is niet specifiek één land dat eruit springt."

Als specialiteit kan Stoffels Foods ook de Courgette Fleur vanuit Israël aanbieden, verpakt per 15 stuks in een doos. "Maar in verband met de houdbaarheid, verkoop ik deze alleen op voorbestelling."

Voor meer informatie:
Patrick Stoffels
Stoffels Foods
Handelsweg 120
2988 DC Ridderkerk
+31 (0)6 30038482
patrick@stoffelsfoods.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven