VS en EU bereiken akkoord om tarieven op staal en aluminium te verlagen

De Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt met de Europese Unie om een driejarig geschil op te lossen over invoerheffingen op Europees staal en aluminium. Belangrijk nieuws voor onder meer de kassenbouwsector.

De VS hebben aangekondigd dat ze met ingang van 1 december 2021 de Sectie 232-tarieven niet langer zullen toepassen op een bepaalde hoeveelheid EU-export van staal en aluminium. Ook de EU is voornemens de verhoging van evenwichtsherstellende maatregelen die op 1 december zouden ingaan op te schorten. Daarnaast zijn beide economische grootmachten overeengekomen om de pauzeknop in te drukken voor de zaken die nog hangende zijn bij de geschillenbeslechting binnen de WTO.

"De overeenkomst van vandaag tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie is goed nieuws voor de Amerikaanse telers", zegt Zippy Duvall, voorzitter van de lobbygroep American Farm Bureau Federation. "Het geschil draaide in eerste instantie rond staal en aluminium, maar onze telers werden erbij betrokken doordat de EU de Amerikaanse export van onder meer sinaasappelsap, boter, kaas, varkensvlees, noten en nog veel meer inperkte. Het is cruciaal dat we die handelsrelaties nu herstellen."

"Terwijl we blijven herstellen van de impact van de wereldwijde pandemie, hebben Amerikaanse telers de stabiliteit en voorspelbaarheid van sterke handelsovereenkomsten nodig om de export te stimuleren en onze internationale buren gezond en betaalbaar voedsel te kunnen bieden."

Voor meer informatie:
Mike Tomko
American Farm Bureau Federation
+1 (202) 406-3642
miket@fb.org
 
Bailey Corwine
American Farm Bureau Federation
+1 (202) 406-3643
baileyc@fb.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven