Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koen Sonneveldt, Maître André:

"We onderscheiden ons met échte verse maaltijden"

Tholen - Maître André uit Oude Tonge is ontstaan als een kaasboer op Middelharnis, die noten verkocht en vlees begon te garen. Inmiddels heeft het bedrijf 100 man in dienst en voorziet het de Nederlandse retail van gebraden vlees, koelverse kant-en-klare maaltijden en saladeverrijkers onder private label. Het bedrijf debuteerde vorige week op de Fruit Logistica in Berlijn als exposant. Directeur Koen Sonneveldt blikt terug op een goede beurs. "We waren verrast door de grootte van de beurs. Het was leuk om er te staan en we hebben veel klanten, veelal groentesnijders, ontmoet en de nodige leads opgedaan."


Koen Sonneveldt, Barend de Bruijn en Rene Groenen van Maître André

"Onze grootste tak is die van de koelverse maaltijden. Met name met onze Hollandse en Surinaamse maaltijden hebben we inmiddels een flink aandeel opgebouwd op de Nederlandse retailmarkt. Over de grens blijkt dat nog best lastig, met andere smaken en andere culturen. Nederland is op het gebied van kant-en-klare maaltijden één van de koplopers in Europa. Over de grens ligt nog een groot onontgonnen gebied, waar we de komende jaren wel hopen te groeien", vertelt Koen. "Kant-en-klare maaltijden zijn niet meer weg te denken in het moderne leefpatroon van de huidige consument en deze conveniencetrend heeft haar weg ook gevonden naar de producten van Maître André. Trend is helaas wel dat het de laatste jaren allemaal goedkoper moet"

AGF-producten maken een belangrijk onderdeel uit van het assortiment van Maître André. De sourcing vindt met name plaats bij de groentesnijderijen, maar ook wordt er gewerkt met diepvriesgroenten. "We onderscheiden ons door dagelijks échte verse maaltijden te leveren. Veel maaltijden in het schap zijn gepasteuriseerd. Dat gaat ten koste van de smaak, maar ook van het uiterlijk. Je zit tenslotte niet te wachten op een verpakking met een plasje water", vertelt de directeur van Maître André. Koplopers van het bedrijf zijn in de winter de stamppotten met onder meer rode kool en spinazie en in de winter de maaltijdsalades en de zogeheten drievaksmaaltijden.



Ook de saladeverrijkers winnen de laatste jaren terrein bij Maître Andre. "We hebben een aantal verpakkingsmachines aangeschaft, waardoor we in staat zijn grote volumes te produceren. De noten betrekken we bij de Nederlandse importeurs", vertelt Koen. "Zo blijven we ons assortiment uitbreiden. Productontwikkeling is echt een focus van ons bedrijf. We beschikken sinds de ingebruikname van ons pand over een eigen proefkeuken. Zo kunnen we ons continue focussen op de ontwikkeling van nieuwe concepten", besluit Koen.

Voor meer informatie:
Koen Sonneveldt
Maître André
Zonnekracht 5
3255 SC Oude-Tonge
Tel: 0187601185
Fax: 0187-605709
www.maitreandre.nl

Gerelateerde artikelen → Zie meer