"Steeds meer ontwikkelen van strategieën voor lange termijn voor toekomstige succes van de klant"

Als Huub Hermus teler was, wat zou hij dan telen en waarom? Op die vraag geeft hij hieronder antwoord in een serie waarin Grodan een kijkje achter de schermen geeft. Huub, Key Accountmanager Vegetables voor West-Nederland, deelt zijn verhaal in navolging van John Kluytmans eerder dit jaar.

Minder onderweg
Huub kwam in februari 2020 bij Grodan als lid van het salesteam voor de regio Benelux. Samen met een andere Key Account Manager is hij verantwoordelijk voor de grootste klanten, zoals coöperaties en inkooporganisaties, in de regio West-Nederland. “Hoewel Nederland relatief klein is, zijn er wel een groot aantal telers. Om die reden hebben we het land in twee regio's verdeeld”, legt hij uit. “Mijn collega en ik zijn verantwoordelijk voor grofweg het gebied ten westen van een denkbeeldige lijn tussen Enkhuizen en Roosendaal. Andere collega's uit het team doen de rest, waaronder Zuid-Nederland, België en Luxemburg. Als Key Account Managers hebben we een dubbele functie: we zijn het gezicht van Grodan voor onze klanten, maar ook de oren en ogen in de markt voor Grodan.”

Huub begon zijn carrière bij Grodan bijna twee jaar geleden, en bracht 30 jaar ervaring mee uit de tuinbouw- en bloemensector. “Na het behalen van mijn diploma aan de tuinbouwschool, ging ik werken bij een kwekerij in Bleiswijk. Ik heb daar in totaal 25 jaar gewerkt, waaronder 15 jaar als salesmanager voor de coöperatie”, vertelt hij. “Daarna ging ik aan de slag bij Delphy als gewasadviseur voor Franse tomaten- en auberginetelers. Voor mijn werk was ik ook veel in Frankrijk en dat vond ik heerlijk, want ik hou van dat land, de taal en de mensen. Maar altijd maar onderweg zijn begon me op een gegeven moment een beetje op te breken. Deze kans bij Grodan, die eind 2019 op mijn pad kwam, voelde als een win-winsituatie: ik kon al mijn ervaring inzetten, zonder dat ik veel van huis zou zijn. Nu alles weer langzaamaan normaal wordt na de pandemie, ben ik ongeveer twee dagen per week op kantoor en op de andere drie dagen bezoek ik klanten in onze regio.”

Goede combinatie
Huub werkt al lang in de sector. "Omdat ik al zo lang in de industrie werk, heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe de markt zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Daardoor kan ik mijn inzichten delen met klanten en ze bellen me ook vaak met vragen. Ik voel me soms meer een adviseur dan een vertegenwoordiger. En dat gevoel wordt alleen maar sterker, omdat data nu zoveel belangrijker aan het worden is voor telers.

We hebben bij een klant bijvoorbeeld een nieuw GroSens-multisensorssysteem voor precisie-irrigatie in combinatie met ons e-Gro-dataplatform geïnstalleerd. Bijna ongelooflijk wat voor goede combinatie dat is! Door nauw samen te werken met de klant, kunnen we niet alleen hun irrigatiestrategie optimaliseren, maar deze ook koppelen aan andere data voor betere toekomstige opbrengsten, oogstprognoses etc. Wat uiteindelijk enorm veel voordeel gaat opleveren voor de prestaties op de lange termijn. Onze projecten bij klanten draaien steeds minder om het oplossen van problemen, en steeds meer om het ontwikkelen van strategieën voor de lange termijn voor het toekomstige succes van de klant; en ik vind het heerlijk om daar deel van uit te mogen maken!" 

Als jij een teler zou zijn, wat zou je dan telen en waarom?
"Ik zou niet kunnen kiezen tussen tomaten en aubergines. Tomaat is een gewas dat ik goed ken en ik vind het mooi dat de planten nauwkeurig kunnen worden gestuurd; alhoewel dat alles behalve makkelijk is! Maar bij aubergine daarentegen zijn er nog allerlei uitdagingen op het gebied van high-tech productie. Ik denk dat we een aantal van de best practices voor tomaat ook voor aubergine kunnen toepassen, en ik vind het geweldig om theorie in de praktijk te testen en er het meeste uit proberen te halen. Dus de uitdaging van aubergine zou me waarschijnlijk over de streep trekken."

Bron: Grodan

Voor meer informatie:
Grodan

info@grodan.nl
www.grodan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven