Eerste resultaten transitie World Horti Center: "Meer collectieve slagkracht Nederlandse tuinbouw"

World Horti Center is aan het groeien en in transitie. Nieuwe participanten, nieuwe inrichting, nieuwe vormen van expositie; het gebouw en de organisatie zijn volop in ontwikkeling.

Op de eerste verdieping van World Horti Center is de afgelopen maanden flink verbouwd. Het is de meest zichtbare ontwikkeling, maar er is meer aan het veranderen, zo deelt het tuinbouwontmoetings- en promotiecentrum. De afgelopen tijd is een transitie ingezet met als doel die rol nog beter te vervullen.

De eerste verdieping van World Horti Center is na de verbouwing volledig ingericht voor evenementen en rondleidingen. Er is een eventplein, een professionele bar en 'een grootse identity expo met de achtergrond van participanten'. Naast de individuele stands breidt World Horti Center het verhaal van de innovatieve Nederlandse glastuinbouw uit met verschillende paviljoens waar participanten gezamenlijk hun krachten bundelen.

Het i-Grow paviljoen
i-Grow is het eerste te realiseren paviljoen van alle nieuwe paviljoens in World Horti Center. Dit paviljoen toont vanaf half november op thematische wijze de mogelijkheden van verschillende innovatieve bedekte teeltoplossingen van vooraanstaande organisaties. Met een blackbox met 360-ervaring en een kennisplein wil i-Grow internationale bezoekers de juiste keuze helpen maken voor een passende high tech teeltoplossing en de juiste leverancier.

Naast het fysieke paviljoen is er ook een activatieprogramma gekoppeld aan i-Grow. Hierin zullen de deelnemende participanten gezamenlijk aan innovaties werken, mede in samenwerking met diverse kennis- en onderwijsinstellingen. Daarnaast worden er webinars, congressen en bijeenkomsten binnen de thematiek georganiseerd voor klanten en potentiële geïnteresseerden uit binnen- en buitenland.

Thematische paviljoens
Door de krachten van participanten te bundelen in paviljoens, komt de collectieve slagkracht van de Nederlandse tuinbouw sterker over op internationale vakbezoekers, meent het World Horti Center. De thematische aanpak zal de komende jaren doorgezet worden naar andere paviljoens met onderwerpen zoals Energie, Water en The Power of Plants. Dat laatstgenoemde paviljoen gaat in op de vergroening van steden en het positieve effect van planten op mensen. Ook de toepassing van inhoudsstoffen van cannabis en de bijzondere waardeketen van dat product komt in dit paviljoen voorbij. Dit laatste onderdeel, Cultivation for Compounds, draait niet alleen om promotie, maar wordt ook praktisch ingevuld: de deelnemende participanten doen bij Vertify gezamenlijk onderzoek naar de optimale teeltwijze voor inhoudsstoffen.

Food & Facilities
Ook op het gebied van catering en faciliteiten ontwikkelt World Horti Center door. Per 25 oktober gaat World Horti Center de samenwerking aan met een nieuwe cateraar: Food & Facilities. De van oorsprong Haagse cateraar heeft meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van catering voor scholen, bedrijven en overheden. Eigenaar Wilco Ammerlaan vertelt: “Voor ons is de cirkel rond nu wij tussen de vele food-innovaties van het Westland met onze passie aan de slag mogen!” Met de komst van de nieuwe cateraar zal het restaurant worden ingezet als flexplek, waar men onder het genot van een lekkere kop koffie en een vers broodje van de take-away kan werken.


Puck van Holstein

Organisatie blijft ontwikkelen
Met de komst van Puck van Holstein als nieuwe directeur en meer focus bij het bestuur door de splitsing van Vertify en GFFX, heeft World Horti Center naar eigen zeggen 'belangrijke stappen' gezet om toekomstbestendig te worden.

De projecten die de afgelopen jaren ontplooid zijn, zitten in de afrondende fase. World Horti Center echter blijven investeren in het uitdragen van het verhaal van de glastuinbouw, in het samenbrengen van belanghebbende partijen en in het vermeerderen en verspreiden van kennis over high tech growing, zo besluit men het persbericht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven