Spaans Looije wint prijs met bijzonder verhaal

Op de recent gehouden Fruit Attraction in Madrid heeft de Spaanse telersvereniging Looije Minerva, de premium-productlijn die het bedrijf net een jaar geleden, midden in de coronacrisis, lanceerde, live aan de sector voorgesteld. Ook werd een prijs gewonnen met een bijzonder verhaal.

De prijs werd gewonnen in een podcastwedstrijd op de beurs. Looije zond hier het podcastverhaal 'Over een vakantie en een reddingsboei' in en won de eerste prijs.

Over een vakantie en een reddingsboei' vertelt het verhaal van drie van de 13 telers die momenteel deel uitmaken van de Groente- en Fruittelersvereniging Looije. Sebastián Picón richtte op 24-jarige leeftijd het bedrijf Recuerdo de Sabor op nadat hij verlamd was geworden door een hersentumor. Vincent Looije belandde in 1998 als Nederlander in Spanje en richtte er een bedrijf op dat vandaag de dag meer dan 200 mensen in dienst heeft. En Juan Antonio Méndez is een tuinbouwliefhebber die in zijn dagelijkse werk de perfecte reddingsboei vindt om zijn obsessieve compulsieve stoornis (OCS) te behandelen.

Het volledige bedrag hiervan, € 1.000, wordt door het bedrijf gedoneerd aan de Vereniging voor Geestelijke Gezondheid van Águilas (Afemac).

Voor meer informatie:
Looije
Pol. Ind El Labradorcico. Parcela E57
30880 Águilas (Murcia) - Spanje
+34 968 439 287
www.looije.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven