Alle soorten waterstromen behandelen met 1 systeem

Tholen - Zeven jaar geleden is Mienis Water begonnen met de ontwikkeling van hun Ultrafiltratie systeem. Dat ging, zo vertelt technisch directeur Jochum Genuit, gepaard met de nodige uitdagingen, maar inmiddels heeft men de techniek goed onder controle. Jochum: "In feite kunnen we nu alle soorten waterstromen met een en hetzelfde systeem behandelen, en ook kunnen we verschillende drainagestromen snel achter elkaar behandelen, waarmee klanten met allerlei soorten teelten en combinaties van teelten, en dus met een hele set aan drain-stromen, eenvoudig geholpen kunnen worden."

Een ultrafiltratie systeem werkt op basis van membraantechniek. Jochum: "We kennen allemaal een osmose membraan, die ontzout. Een Ultrafiltratie membraan heeft een grotere porie waardoor er wel zouten/voedingsstoffen doorheen kunnen, maar geen of nagenoeg geen infecties. Als we dit vergelijken met de bestaande goed werkende technieken, dan doden die 99,9% af en wij vangen op virus niveau 99,999% en op bacterie niveau 99,999999% af. Groot voordeel hierbij is dat deze organische vervuiling ook niet meer in het water zit. Hierdoor kunnen we met een kleine dosering peroxide het water verder schoon krijgen en, belangrijker nog, ook schoonhouden! Daarnaast is het energieverbruik van circa 0,2 kW/m3 laag, is het systeem beveiligd met een continue waterkwaliteitsmeting en onderhoudt het systeem zichzelf."

Jochum en Finch GenuitĀ 

Mienis Water is ruim 50 jaar specialist in membraantechniek. Systemen bij klanten worden gemonitord middels een app, die ook voor de klant beschikbaar is. "Onze klanten geven aan minder stress in hun gewas te zien en meetbare verbeteringen op het gebied van groei."

Voor meer informatie:
Mienis Water
Jochum Genuit
Jochum@mienis-water.nl
info@mienis-water.nl
www.mienis-water.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven