Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pop Vriends Seeds

"Groenten op maat veredelen"

Tholen - Wil je een extra lange boon, of juiste een donkergroene? Een waaraan het steeltje blijft zitten of juist een waarvan het steeltje makkelijk loslaat? Pop Vriends Seeds heeft inmiddels zoveel genetische kennis van bonen, dat ze deze op maat veredelen, vertelt Customer Marketing Manager Jacco Kaarsemaker.


Piet Geraets en Jacco Kaarsemaker (r)

Pop Vriends Seeds organiseerde afgelopen week de PopFest Open Dagen 2021, een exclusief evenement voor klanten. "Wij onderhouden als zaadbedrijf heel nauwe contacten met onze klanten zodat we hun eisen, wensen en uitdagingen kennen en we ze uit eerste hand kunnen informeren over de nieuwe rassen die worden geïntroduceerd. Door corona was dat een stuk lastiger dan andere jaren. Gelukkig kunnen we dit jaar weer een feestje bouwen", aldus Jacco.

Pop Vriends maakte er echt een festivalbeleving van, met een sfeervol groen aangeklede ontvangstruimte waarin spelletjes gedaan konden worden en natuurlijk ook een lekker hapje te eten was.

Gele bonen en snijbonen

Elk land heeft zijn eigen bonen voorkeur, in Oost-Europa eet men voornamelijk lichtgele bonen, in de VS kunnen de bonen niet groen genoeg zijn. Pop Vriends heeft allerlei soorten rassen met allerlei soorten vormen, kleuren, lengtes etc. "Klanten kunnen ons hun specificaties doorgeven, dan kunnen wij precies die boon voor hen veredelen," vertelt specialist Piet Geraets.


Voor de versmarkt is het belangrijk dat steeltjes aan de boon blijven, dit bevordert de houdbaarheid, voor de industrie zijn er rassen waarbij steeltjes juist gemakkelijk loslaten.

Omdat bonen overal ter wereld gegeten worden, worden ze ook overal ter wereld geteeld. Pop Vriends Seeds bereidt de gewassen voor op klimaatverandering. De nieuwste innovatie is de zogenaamde Magma Collection waarvan de variëteiten alle behoeften met betrekking tot hittetolerantie, ziekteresistentie en kwaliteit afdekken.

Inspectie van het demoveld met bonen door Piet Geraets

Naast bonen staat Pop Vriens bekend om spinazierassen. Daarbij is 'ziekteresistentie' het sleutelwoord, zeker als het gaat om de hoogwaardige hybride rassen. Het Pop Vriends Seeds spinazieteam doet veel onderzoek in nauwe samenwerking met de wereldwijde topspecialisten in het veld om altijd ‘voorop te blijven’ en is wereldleider in spinaziezaden. Tijdens het POPFest stond The Glory Collection in het zonnetje, deze zijn "rock solid in meeldauw resistentie".

Pop Vriends Seeds belooft in de komend jaren ook op de markt te komen met nieuwe rassen in bieten en wortelen. Door samenwerking met KWS is er veel nieuwe kennis binnengebracht. De samenwerking wordt nu al zichtbaar door KWS Initio, een biostimulant die zorgt voor uniforme en snellere ontwikkelingen van planten.  

Voor meer informatie:
Pop Vriend Seeds 
info@popvriendseeds.nl
www.popvriendseeds.com