Derde generatie treedt officieel toe bij tomatenteler L.A. van Schie

Tholen - Gisterochtend zijn bij tomatenteler L.A. van Schie in Kwintsheul de handtekeningen gezet waarmee Wes van Schie als derde generatie nu officieel met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 mede-eigenaar is. Een speciaal moment voor het Westlandse familiebedrijf, zeker omdat ook met opa Leo de eerste generatie erbij aanwezig was.


Wes, opa Leo, Cock en Paul van Schie

Drie generaties, drie locaties
"Dat ook hij er met zijn bijna 92 jaar bij kon zijn, dat maakt het helemaal fantastisch", vertelt Wes 's middags. Hij gaat bij het teeltbedrijf met een drietal locaties de locatie aan de Hoenderparklaan samen met vader Cock voor zijn rekening nemen. "Ik ga met mijn vader meedraaien, zodat ik op termijn de locatie helemaal over kan nemen. Dat gaat echter niet van de ene op de andere dag. Mijn vader zal in eerste instantie de teelt voor zijn rekening blijven nemen, waarbij ik de rest oppak."

Wes voltooide de MBO-opleiding Horti Technics en Management. Neef Rick voltooide deze zomer ook zijn HBO-opleiding. Ook hij gaat in het bedrijf aan de slag, zij het (nu nog) niet als mede-eigenaar. Wes: "Rick gaat komend seizoen onze huurlocatie voor zijn rekening nemen. Dat is de locatie waar ik dit jaar loop."


Paul, Cock en Wes met de officiële papieren

Naast de kassen aan de Hoenderparklaan en de Broekpolderlaan is er ook nog verpakkingsbedrijf Tomselect op de hoofdlocatie aan de Hooghe Beer. Daar werkt oom Paul samen met inmiddels ook zoon Luuk. Wes: "Als zowel Rick als Luuk er op termijn bij zouden komen, dan zou dat helemaal mooi zijn. Zij hebben allebei ook interesse om mee te gaan doen in het bedrijf en met deze stap van mij is hier ook alvast rekening mee gehouden."

Losse tomaten
Los van het financiële en juridische aspect verandert er bij het bedrijf niets. Men blijft, als lid van Oxin Growers, losse tomaten telen, met het Verenigd Koninkrijk als belangrijke afzetmarkt. Van Brexit-problemen heeft het bedrijf weinig last gehad en met een eigen aardwarmtelocatie zit het, in verhouding met andere telers in de huidige energiecrisis, ook niet tegen voor L.A. van Schie. Wes: "Wij belichten bovendien niet, dus voor ons zit nu het staartje van de teelt eraan te komen. Wij gaan nog een maandje door en kunnen ons dan met z'n allen opmaken voor een mooi nieuw seizoen."

Voor meer informatie:
Wes van Schie
L.A. van Schie
wes@lavanschie.nl 
www.tomselect.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven