ziet o.a. paprikateler met drukke groentesappenbusiness

Opstarten met gembershot wordt steeds populairder

Tholen - Een shotje nemen, niet voor de kick van alcohol maar juist om een supergezonde boost te krijgen. De gezondheidsvoordelen van gember gaan van mond tot mond merken diverse aanbieders. Onder hen paprikateler Jeroen Boeters, die naast zijn teeltbedrijf Dr. Veggie oprichtte. Met dat bedrijf biedt hij detox sapkuren aan, met o.a. gember. In vakblad Primeur vertelde hij er onlangs meer over. 

In de vorm van een shot kun je een flinke hoeveelheid gember innemen. Gember wordt in detoxkuren gebruikt vanwege de positieve invloed op de spijsvertering. Op TikTok worden gembershots tegenwoordig om een andere reden aangeprezen.

Daar zijn meerdere filmpjes van influencers te vinden die het drinken van een gembershot aanprijzen als wondermiddel tegen reukverlies door corona. Zoals de Nederlandse influencer Rianne Meijer, zij had last van reukverlies maar na het drinken van een gembershotje rook ze plots de parfum op haar arm weer. Helaas werkte het volgens Rianne maar een paar uur, maar toch. Het lijkt het proberen waard. Zo vertelde markthandelaar Harmen Westerink van Vitamientje.nl aan AGF.nl een boost in de verkoop van gembershots te zien van klanten die ook met dat TikTok-verhaal aankwamen.

Niet-coronagerelateerd?
Klanten bij de (online) kraam van Groentebroer.nl in Zeeland komen ook regelmatig om shotjes. “Gember is bij klanten al langer bekend als detoxmiddel. De laatste tijd verkopen we daar weer meer van, veelal in combinatie met detox sapkuren. Waarschijnlijk is dat niet corona-gerelateerd maar eerder omdat het weer zomer wordt. Bijkomend voordeel van detoxen is dat je ervan afvalt en de mensen willen nu weer aan hun summerbody werken”, vertelt eigenaar Gert den Haan.


Gembershotjes van Groenteboer.nl 

De combinatieset gember-kurkuma die Groentebroer.nl verkoopt heeft wel alles met gezondheid te maken. “Kurkuma staat bekend als ontstekingsremmer. Het helpt pubers met acné, ontstekinkjes in het gezicht. Mensen gebruiken het ook tegen ontstekingen in de knie bijvoorbeeld. Veel mensen zeggen er baat bij te hebben en er ook fitter van te worden. Na twee weken gebruik zijn de effecten vaak al te merken.”

Losse gember meest populair
Het meest populair is toch losse gember. “De verkoop van losse gember zit al jarenlang in de lift. Het wordt vooral gebruikt voor gemberthee. Met name de laatste vijf jaar is de verkoop hard gestegen. De stukken die we verkopen worden steeds groter. Vroeger waren het duimpjes, nu vaak 2 tot 5 ons gember per keer.”

Online zijn diverse aanbieders actief die detox sapkuren en shots aanbieden. Ook zij zien een toename in de verkoop van losse gembershots, vaak als herhaal aankoop.  

Sapkuur
Een detox sapkuur van Dr. Blend bestaat uit dagelijks 3 shots, waarvan één met gember om de dag te starten en 6 verschillende soorten sappen. “We willen bijdragen aan een gezonde en gelukkige leefstijl en hebben naast de detox sapkuren veel aandacht voor begeleiding en wijzen daarbij ook op het belang van een gebalanceerd dieet”, vertelt Liz Bijen productontwikkelaar bij Dr. Blend.

“Na de corona-uitbraak zagen we een toename van mensen die op zoek waren naar detox-sapkuren. Deze worden ook het meest besteld. Daarnaast verkopen we de losse sappen en shots die onderdeel zijn van de detox-pakketten. Sappen met wortel worden het vaakst los besteld, naast dat deze sappen veel groenten bevatten zijn ze ook lekker zoet van smaak wat ze populair maakt. Van de shots is gember het meest populair, daarvan hebben we nu ook een halve liter variant beschikbaar. Hiervan kunnen mensen zelf shots maken maar ook bijvoorbeeld gemberthee. Overigens bevelen we een maximum van 3 shots per dag aan.“

In heel Europa
Dr. Blend produceert cold pressed HPP-sappen. De producten kunnen veelal dezelfde dag in Nederland en binnen 48 uur in grote delen van Europa gekoeld worden afgeleverd. “De HPP-techniek maakt sappen langer houdbaar. We verpakken de sappen met een ice pack. Consumenten krijgen het gekoeld afgeleverd en we geven dan een garantie van 10 tot 15 dagen af. In de vriezer zijn de sappen tot 90 dagen houdbaar.”

Dr. Blend richt zich op consumenten in heel Europa. “We hebben inmiddels meer dan 20.000 klanten. Het meest actief zijn we in Nederland, daarnaast beleveren we steeds meer (vaste) klanten in België, Duitsland, Frankrijk en UK.”

Positieve reviews
Dr. Veggie is ook een online aanbieder van detox sapkuren, geproduceerd d.m.v. slow juice en shock vriezen voor behoud van zoveel mogelijk voedingswaarde. Ze bieden daarnaast 16 soorten groentesappen en vier soorten shots aan. Dat gember populair wordt, past volgens hen in een maatschappelijke trend. Er is steeds meer aandacht voor gezondheid en de voordelen van een gezonde leefstijl.

“Veel mensen kennen gember al en vinden het lekker. Het is een van de meest gebruikte kruiden ter wereld, in de Aziatische keuken, voor gemberthee en in gemberkoekjes bijvoorbeeld. Door de focus op gezondheid beginnen mensen ook de gezondheidsvoordelen van gember te leren kennen. Zo staat gember bekend om zijn talrijke gezondheidsvoordelen zoals het ondersteunen en stimuleren van een gezonde spijsvertering, verminderen van misselijkheid en maagzuur.

Ook heeft gember een pijnstillende werking en zou het goed helpen tegen menstruatie- en spierpijn. Ieder lichaam is anders en reageert anders, maar uit reviews en reacties van klanten die gembershots gebruiken, merken we dat zij er echt baat bij hebben. Het feit dat mensen het bij elkaar aanbevelen en hun ervaringen delen helpt die voordelen bekend te maken en zorgt ervoor dat gembershots best populair zijn geworden”, vertellen Annemie Volders en Jeroen Boeters van Dr. Veggie.  

Paprikateler
Jeroen is eigenaar van Dr. Veggie waar hij 3 jaar geleden mee startte naast zijn paprikateeltbedrijf. En dat ging snel heel goed, waardoor hij één van zijn twee kassen verkocht, zo vertelde hij begin vorig jaar.

Door naast detox sapkuren ook groentesappen aan te bieden wil Dr. Veggie gezond leven makkelijk maken. Via één groentesap krijgen klanten minimaal 250 gram dagelijkse groenten binnen, zonder allerlei bewerkingen en toevoegingen als suiker. Het bedrijf groeit hard alsook de mensen die interesse hebben in groentesappen en sapkuren. 

Vaak komen de klanten bij Dr. Veggie terecht omdat ze op zoek zijn naar de start van een meer gezonde leefstijl. De detox sapkuren zijn dan ook het meest populair. Daarna zien klanten de voordelen van de groentesappen, als aanvulling van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en de shots als booster. “Inmiddels verkopen we vier verschillende groenteshots: gember, biet, spirulina en kurkuma. Deze zitten vol gezonde voedingsstoffen en zijn heel pittig waardoor ze je echt een kick geven. Je kunt ze wel omschrijven als een natuurlijke espresso en ook gebruiken voorafgaande aan een vergadering."

Dit artikel verscheen eerder in editie 7-8, 35e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl. 

Voor meer informatie:
Groenteboer
www.groentebroer.nl 

Dr. Blend
www.drblend.nl 

Dr. Veggie
www.drveggie.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven