Jeroen Boeters zet tweede paprikatuin te koop

Tholen – “Waarom ik mijn tweede tuin te koop heb staan? Omdat ik het erg druk heb met Dr.Veggie, mijn groentensappenbusiness”, vertelt paprikateler en sapmaker Jeroen Boeters.

Hij doet zijn tweede tuin aan de Groendalseweg 94 in Bleiswijk van de hand om zich meer te focussen op rode paprikateelt in de hoofdvestiging van Boeters Kwekerij én zijn bedrijf Dr.Veggie. In dat bedrijf maakt Jeroen groentesappen.

Het ontstaan van Dr.Veggie
Jeroen nam in 2014 het bedrijf van zijn ouders over en kocht in 2015 een tweede locatie aan. Op deze locatie ging hij rode paprika’s telen. De teelt van rode paprika's beviel zo goed dat hij besloot ook op de hoofdvestiging rode i.p.v. oranje paprika's te gaan telen. Door kwaliteitsproblemen van de oranje paprika's in 2018 kwam Jeroen op het idee om gezonde, caloriearme en lekkere groentesappen te gaan ontwikkelen. Zo ontstond Dr.Veggie.

Groenten uit een flesje
Sinds vorig week is hij met de rode paprika's weer in productie gekomen. Ook de groentensappenbusiness draait lekker door. “’s Winters, tussen de teelten in, kan ik mij extra bezighouden met Dr.Veggie en nu combineer ik het. Dat gaat prima. Inmiddels maken wij met Dr.Veggie 12 verschillende groentesappen met minimaal 5 verschillende verse ingrediënten zoals pastinaak, spinazie, rode biet, sla en natuurlijk ook rode, gele en oranje paprika’s. Onze flesjes bevatten minimaal 250 gram verse groenten.”

Twee hectare kas
Voor de tuin, die te koop staat, hebben zich inmiddels al gegadigden gemeld. De tuin bestaat uit ruim 2 hectare, om precies te zijn circa 21.150 vierkante meter kas met daarbij een bedrijfsruimte van circa 795 vierkante meter en een woning. De precieze details zijn na te lezen bij Vellekoop Makelaardij-Onteigeningszaken.

Lenteweer
In afwachting van een koper hoopt Jeroen ondertussen vooral op lenteweer. “Dat wordt inmiddels wel tijd. Goed voor de teelt, Dr.Veggie en ook goed voor de mensen. Iedereen is de regen en de wind nu wel zat en willen weer sporten, tuinieren en aan hun gezondheid werken. De sappen van Dr.Veggie kunnen helpen weer 'in shape' te komen. Denk aan detoxkuren. Al onze groentensappen zijn een rijke aanvulling voor een gezond leven en onze detoxkuren helpen mensen om een aantal kilo's af te vallen." 

Voor meer informatie:
Boeters Kwekerij
www.boeterskwekerij.nlDr.Veggie

www.drveggie.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven