Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikaprijs rood en geel piekt op VBT-klok in week 33

In de paprikamarkt gaat het altijd met horten en stoten, zowel voor wat betreft aanvoer als prijzen. Recent was het ook tijdelijk moeilijk om aan paprika's te komen. Dat laat zich ook zien in de middenprijzen die in week 33 op de VBT-klokken werden gehaald. Zowel voor geel als rood schoot de ruim boven de 2 euro per kilo. Geel naderde zelfs de grens van 3 euro gemiddeld over een hele week.

Uiteindelijk noteert geel 2,85 euro gemiddeld over heel week 33 en doet rood het met 2,19 euro, komend vanaf 'slechts' 0,78 euro in week 32, ook goed. Groen werd met gemiddeld 62 eurocent minder betaald dan in week 32, toen een kilo gemiddeld net geen 69 eurocent gemiddeld opleverde.

Als we kijken naar de prijzen van andere serregroenten, dan zien we een komkommerprijs die laag ligt met gemiddeld 17 eurocent in week 33, een wisselend beeld in sla (uit zowel serre als van het veld) en in losse tomaten een daling in prijs (1,17 euro gemiddeld in week 33 t.o.v. ruim 1,55 euro in week 32) terwijl trostomaten met 1,35 euro ruim wel een prijsstijging laten zien t.o.v. 1,22 euro in week 32.

Bekijk hier alle prijzen.