Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel van den Berg, De Best AGF:

"Weinig aardbeien voor vrije markt"

Tholen - Ieder jaar staat weer op zichzelf in de fruithandel, zo constateert de Haagse fruithandelaar Michel van den Berg van De Best AGF. "Hadden we vorig een verkoop die zijn weerga niet kende doordat iedereen vakantie thuis vierde, dit jaar gaat iedereen weg en is het een stuk rustiger. Het weer werkt natuurlijk ook niet mee. Heb je steady zomerweer, dan heb je in Nederland ook nog veel toeristen die je kunt bedienen. Het weer is nu eenmaal koopman, dat is altijd zo geweest."

Hij loopt de marktsegmenten kort door, te beginnen met aardbeien. Daarvan is de beschikbaarheid laag. "Supermarkten kunnen bijna niet aan hun programma's voldoen en zodoende blijft er weinig voor de vrije handel over. Dat resulteert in prijzen rond de 5 euro voor een pond aardbeien." 

Het meloenenaanbod vanuit Spanje is dramatisch hoog geweest de afgelopen weken, weet Michel. "Met het warme weer spoten de meloenen bijna de grond uit, terwijl de consumptie hier bij gebrek aan zonnig weer te wensen overliet. Prijzen zijn daardoor ongelofelijk laag en dat over de hele linie, van Galia tot Cantaloupe, Piel-de-Sapo en gele meloenen, zo'n dramatische marktsituatie hebben we in jaren niet meegemaakt."

Het tegengestelde is bij het steenfruit het geval. "Nectarines en perziken zijn er bijna niet. Het aanbod is over de hele linie erg laag en de prijzen zijn dan ook erg goed. Een prijsniveau van 8 tot 10 euro voor nectarines in hartje zomer hebben we in jaren niet meegemaakt."

Voor meer informatie:
Michel van den Berg
De Best AGF
+31 (0)6 23728028
michelvdberg1@live.nl