Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Friese aardbeienkwekerij wisselt van eigenaar

Tholen - Met ingang van 2 augustus is aardbeienkwekerij APM Berlikum van eigenaar gewisseld. Teler Aart Cornelissen heeft zijn bedrijf verkocht aan tomatenteler Cock van Overbeek en zijn dochter Marlies en schoonzoon RenĂ© van Wingerden. 

Het bedrijf bestaat uit 1,8 hectare aardbeien onder glas, 1,5 hectare onder tunnels en 1,5 hectare op stellingen en gaat verder als 'Fryske Strawberries'.

De kwekerij inclusief woonhuis kwam vorig jaar te koop. "Hoewel het een moeilijke beslissing blijft, lag het al wel een tijdje in lijn der verwachting", geeft Aart, die de zestig is gepasseerd, aan.

Waterzuiveringsinstallatie
Hij gaat nu 'genieten van andere dingen' en zal zich ook bezig gaan houden met het in de markt zetten van een mede door hem ontwikkelde drainwaterzuiveringsinstallatie. De installatie draait ook op het bedrijf in Berlikum.

Vijf jaar terug kwam de teler bij toeval in contact met producent Water Waves. Het resulteerde in de Hortibatch. Bijzonder aan de Hortibatch is vooral de combinatie van drie technieken in de installatie, namelijk UV-C straling, waterstofperoxide-dosering en ultrasoon geluid, zo vertelde Aart begin dit jaar nadat de Hortibatch goedgekeurd was en toegevoegd aan de keuzelijst voor telers.

Foto's: Facebook Fryske Strawberries

Voor meer informatie:
Fryske Strawberries
www.fryskestrawberries.nl