Fulvine en humuszuur van waterbedrijf naar land- en tuinbouw

Plant Health Cure (PHC) heeft een overeenkomst gesloten met waterbedrijf Vitens om de volledige productie van fulvine en humuszuren te gaan verkopen. Deze stoffen komen vrij bij drinkwaterwinning in veenweidegebied en zijn door de samenwerking grootschalig en langdurig toepasbaar in de land- en tuinbouw. Ze vergroten de effectiviteit van specifieke gewasbeschermingsmiddelen en verhogen de opname van meststoffen en mineralen.

Zeker nu de druk op het verminderen van gewasbeschermings-middelen en kunstmest toeneemt, is de samenwerking een belangrijke stap richting een duurzaam en verantwoord gebruik van de Nederlandse bodem, zo deelt PHC in een persbericht. Met de stap wil het bedrijf, onderdeel van Den Ouden Groep, bodem-, grondwater- en gewaskwaliteit verhogen. 

Herwinbaar
Consistent werken aan een gezonde bodem en gewassen, zo omschrijven PHC en Vitens hun nieuwe langetermijnvisie. Vanuit onderzoek en expertise werken beide bedrijven aan het waarborgen van het herwinbare product, dat op de markt beter bekend is onder de merknaam Fulvic 25.

Door de verbeterde marktpositie met korte distributielijnen en lokale beschikbaarheid kan het product sneller en makkelijker geleverd worden. Het product blijft zo behouden voor toepassing in de Nederlandse land- en tuinbouw, waardoor grote stappen genomen kunnen worden richting de verduurzaming daarvan.

Bladbemesting
Voor boeren en telers zorgt de samenwerking voor een consistente levering en samenstelling van het product, dat effectief de kwaliteit van gewassen verbetert. Fulvine en humuszuren ondersteunen onder andere de opname van bladbemesting en helpen mineralisatie op gang te brengen bij koude bodemomstandigheden. Bovendien zorgt het natuurlijke winningsproces ervoor dat het product geen ballaststoffen bevat voor de land- en tuinbouw.

Minder middelen
Uiteindelijk is het doel een opwaartse spiraal. Door de toepassing van Fulvic 25 te vergroten binnen de Nederlandse land- en tuinbouw, kan de dosering meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen omlaag. Dat komt ten goede aan het gewas, de bodemkwaliteit en daarmee de grondwaterkwaliteit. Het door de twee bedrijven gestelde doel ligt daarmee in lijn met de European Green Deal en voldoet aan diverse Sustainable Development Goals, waaronder die van verantwoorde voedsel- en drinkwaterproductie.

Voor meer informatie:
Plant Health Cure
info@phc.eu
www.phc.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven