Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Den Ouden Groep en Lensli combineren expertises in nieuwe samenwerking

Den Ouden Groep (Schijndel) en Lensli (Bleiswijk/Cuijk) bundelen hun krachten om de inzet van hernieuwbare substraatgrondstoffen voor de professionele tuinbouwsector te stimuleren en bewerkstelligen. Het doel van deze samenwerking is het intensiveren van de productie van herwinbare substraatstoffen en het stimuleren van het gebruik van circulaire grondstoffen in substraatmengsels. Daarnaast zien de twee bedrijven veel kansen en mogelijkheden voor gezamenlijke productontwikkeling.

‘We zien de vraag en het belang van herwinbare substraatstoffen in de professionele tuinbouw toenemen en hebben de voorkeur dat deze zo lokaal mogelijk geproduceerd worden’ aldus Luuk Braam, Product Development en Innovatiemanager bij Den Ouden Groep. De marktontwikkelingen biedt de combinatie van de twee bedrijven synergievoordelen om de groeikansen daadwerkelijk te kunnen benutten.

‘De grondstoffen van ons substraat dienen bij voorkeur te bestaan uit bio-circulaire stromen zoals groene reststromen uit landschapsbeheer en gebruikt substraat. Met Den Ouden Groep hebben we een samenwerkingspartner die ons kan voorzien van deze grondstoffen en deze op verschillende locaties kan produceren. Door het gebruik van deze circulaire grondstoffen in onze klantspecifieke substraatmengsels kunnen wij invulling geven aan onze eigen duurzaamheidsstrategie én die van onze klanten’, aldus Rob Bierman, Commercieel Manager Lensli.

Naast de samenwerking op productniveau zal ook gezamenlijk productontwikkeling worden vormgegeven. Daarbij zullen de mogelijkheden onderzocht worden bestaande grondstoffen te optimaliseren met inzet van experts op het gebied van productie, teelt of commercie.

Voor meer informatie:
Hans Derksen, Manager Marketing en Communicatie
Den Ouden Groep
+31 (0)6 12 36 30 95
h.derksen@denoudengroep.com
nl.denoudengroep.com

Sabrina Pool, Marketeer
Lensli B.V.
+31 (0)6 82 26 07 76
s.pool@lensli.com 
www.lensli.com 

Publicatiedatum: