Erwin van den Oever (Veiling Zaltbommel):

"Bessen en frambozen door koude weer twee tot drie weken vertraagd"

Tholen - De afzet van het zachtfruit verloopt bij Veiling Zaltbommel momenteel naar tevredenheid. "Vorig jaar zagen we tot week 22 een grote piek, nu zie je dat die curve iets meer afgekalfd is en het seizoen wat langer doorgetrokken wordt. Wij hebben een uitbreiding gehad in de buitenteelt en daar hopen we de komende tijd de vruchten van te plukken", vertelt commercieel manager Erwin van den Oever.

De koude weersomstandigheden eerder dit jaar hebben zich laten gelden. "Eigenlijk alle teelten zijn als gevolg van de weersomstandigheden vertraagd. De bessen en frambozen verwacht ik wel twee tot drie weken later", vertelt Erwin. "Ook hebben we de eerste kersen van onze telers uit de regio voor de klok. De kwaliteit is goed, komende twee weken zal het volume behoorlijk toenemen."

"Op de klok worden momenteel nette, faire prijzen voor aardbeien betaald. We zorgen dat er genoeg aanbod voor de klok staat, maar ook weer niet teveel. Vandaag ging de klokprijs tussen de 1,68 en  2,10 euro. Voordeel dat we op kavel veilen is dat een teler met een extra mooi product ook gewaardeerd wordt met de prijszetting", aldus Erwin.

"Mooi om te zien is dat na de versoepelingen bij de horeca de vraag van horecaleveranciers weer behoorlijk is teruggekomen. Dat zien we zowel in de veilingbank als in de bemiddeling. Zij hebben afgelopen jaar op de zomer na voor een deel droog gestaan, maar zijn nu weer massaal aan het kopen, dus dat komt de omzet zeker ten goede", vertelt de commercieel manager.

Eerder gaf Erwin al aan graag het aantal telers en kopers van de veiling uit te willen breiden om met een breder aanbod een echte one-stop-shop voor de klant te zijn. "En daar slagen we in. Ook het tweede kwartaal zien we dat meer nieuwe telers en klanten zich melden. Klanten kunnen hier inmiddels bijna een volledig assortiment kopen."

Voor meer informatie:
Erwin van den Oever
Veiling Zaltbommel
+31 (0)418 579 911
e.vandenoever@veiling-zaltbommel.nl  
www.veiling-zaltbommel.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven