Greenco en The Greenery op tv over duurzaamheid

Greenco en The Greenery waren op 5 juni op tv om in het RTL Z-programma Doe Maar Duurzaam te vertellen over het belang van duurzaamheid. En, over hoe zij dit in de praktijk brengen.

“In de keten van groente en fruit vinden we minimale belasting van mens en milieu heel erg belangrijk. Voor nu én voor de toekomst”, zo vertelt Pieter Hogeveen (Manager Innovatie & Duurzaamheid, The Greenery). “We kijken naar een duurzame teelt, -keten, -inzetbaarheid van medewerkers en -bijdrage aan de samenleving.”

Jos van Mil (Manager, teler Greenco) beaamt dit: “Het telen van groente en fruit is een spel van de natuur en de teler. De teler heeft heel veel invloed op duurzaamheid.”

Energie, water, en gewasbescherming
“Er zijn heel veel factoren van belang bij een duurzame werkwijze: energie, water, gewasbescherming, en CO2-gebruik. Wij maken gebruik van warmte uit de aarde; 2,5 kilometer diep wordt de warmte omhoog gehaald. Daar kunnen we de kassen mee verwarmen. Het water dat wij teveel geven vangen we op en kunnen we hergebruiken. We gebruiken CO2 van de raffinaderij in Rotterdam. Dat brengen we in de kassen en daarmee kan de plant groeien”, zegt Jos.

Zonnepanelen, korte ketens en duurzame verpakkingen
Pieter: “Voor een duurzame keten is het van belang de CO2-uitstoot terug te dringen. Dit doen we onder andere door het duurzaam opwekken van energie door zonnepanelen op de distributiecentra. Daarnaast streven we naar korte ketens waarbij het product dat bij de teler geproduceerd wordt, direct naar de klant toe gaat. Zo beperken we het aantal kilometers en ligt er een verser product bij de klant. Om het groente en fruit te kunnen vervoeren en de houdbaarheid ervan te verlengen wordt het verpakt. Voor de verpakkingen gebruiken we recyclebare plastics en karton.”

Duurzame inzetbaarheid medewerkers én een gezonde consument
Pieter: “De groente- en fruitketen is een enorm dynamische werkomgeving, denk aan robotisering en digitalisering. We streven naar een gezonde en veilige omgeving waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk draagt groente en fruit bij aan een duurzamere samenleving. In nauwe samenwerking met telers en klanten werken we aan de promotie van groente en fruit. Zodat de
consument gezonder leeft. We zetten in op een hogere consumptie van groente en fruit en het terugdringen van verspilling.”

Voor meer informatie:
Wanda Bakker
The Greenery
+31 (0) 650 677 154
W.Bakker@thegreenery.com
www.thegreenery.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven