JEM-id:

"Optimaal controle over de registratie van fust"

AGF-bedrijven hebben dagelijks te maken met verschillende soorten fust, zoals verpakkingsmaterialen en dragers zoals pallets. Het onder controle hebben van zowel de eigen fustvoorraad als de voorraad die bij andere partijen ondergebracht is, is een administratief knelpunt voor veel bedrijven. Daarom introduceert JEM-id een nieuw fustpakket in van GreenCommerce. Daarmee krijgen bedrijven grip op de gehele fustvoorraad en financiële administratie die daarbij komt kijken, zo beloven de ontwikkelaars.

"Er is ook een groot aantal bedrijven die fust en verpakkingen inkopen om dit vervolgens door een externe partij te laten gebruiken voor het verpakkingsproces. Voor beide soorten bedrijven is dit Fust-pakket bestemd", aldus de ontwikkelaars.

Onlangs heeft JEM-id nieuwe ontwikkelingen gedaan in dit nieuwe pakket van GreenCommerce, waardoor het onderdeel nog beter aansluit en geïntegreerd zit in de AGF-software. De focus heeft gelegen op een verhoogde gebruiksvriendelijkheid, meer efficiëntie en completer inzicht in de fustregistratie.

Voor wie is het Fust-pakket van toepassing?
Het pakket is zo opgezet dat de diverse processen die te maken hebben met fust, allemaal op elkaar aansluiten. Een verpakkings- of productiegedreven bedrijf heeft bijvoorbeeld veel baat bij realtime inzicht in de fysieke voorraad van fusten. Een handelsbedrijf heeft daarentegen vaak meer baat bij een duidelijk inzicht in openstaande en uitstaande fustsaldo’s. Met het Fust-pakket is er controle over de fusten die worden geleverd en welke terug zullen komen.

"Extra belangrijk om de fustregistratie op orde te hebben"
Timerfruit is een import- en exportspecialist van overzees fruit. Timerfruit beheerst het totale proces van plantage tot aan de consument, waarbij kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en kostenbeheersing centraal staan.

Danny Verstappen, verantwoordelijk voor de logistiek binnen Timerfruit, werkt al sinds het begin met het Fust-pakket van GreenCommerce: “Het fust-pakket van GreenCommerce neemt ons werk uit handen doordat binnen het systeem alles met elkaar gekoppeld is en goed op elkaar aansluit. De fusten staan opgeslagen bij derden, zoals bij de Karsten Group Holding in Hoek van Holland."

Sinds 2014 participeert de Zuid-Afrikaanse producent Karsten Group Holding in Timerfruit. Karsten Group Holding is een producent van druiven, citrus, steenfruit, dadels, appelen en peren in Zuid-Afrika. "De EPS kratten en Interseroh kratten die wij gebruiken staan allemaal onder onze eigen naam, maar omdat wij een externe loods hebben, slaan wij deze ergens anders op. Het is voor ons daarom extra belangrijk om de fustregistratie op orde te hebben.” 

Nieuwe ontwikkelingen
Met de komst van de Raspberry release zijn er nieuwe ontwikkelingen toegevoegd in het Fust-pakket van GreenCommerce. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor een verdere optimalisatie van de fustregistratie waardoor AGF bedrijven beter inzicht hebben in hun eigen fustvoorraden en het fust dat opgeslagen staat bij derden. Zo is er onder andere een nieuw scherm ontwikkeld waarin de verwachte voorraad per element voor de komende dagen en weken wordt getoond. In dit scherm worden de fusten getoond waarvan de voorraad geregistreerd dient te worden.

Daarbij kunnen fustretouren nu gecontroleerd en afgehandeld worden zonder een apart Excel-bestand te gebruiken. Ook zijn de fust-leveringen in het “geplande verladingen” scherm een stuk overzichtelijker gemaakt doordat de verlaadplanning niet meer geopend hoeft te worden.

Met de nieuwe ontwikkelingen is het Fust-pakket completer gemaakt, waarbij naast het bijhouden van fysieke fusten nu ook de financiële afhandeling gedekt is binnen GreenCommerce. Een volledig overzicht aan wijzigingen binnen het Fust-pakket is te vinden via de release notes van de Raspberry release. 

Voor meer informatie:
JEM-id
Grote Waard 80 Honselersdijk
+31 (0)174 642 622
remco@jem-id.nl
www.jem-id.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven