Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienteler onderzoekt recycling substraat

Sinds 2011 telen Dirk, Carine en zoon Hans Bevers aardbeien in hun serre in Rijkevorsel. Maar Dirk is al veel langer tuinbouwer. In 1985 begon hij als tomatenteler. 11 jaar later schakelde hij over naar paprika’s en nog ‘ns 15 jaar later kwam zoon Hans bij in het bedrijf en werd de stap gezet naar aardbeien.

In het kader van de serie #Boerentrots, een initiatief van de Boerenbond om de teelt van eigen bodem in het zonnetje te zetten, vertelt Hans over hoe de teelt in zijn werk gaat en over de 'unieke smaak van een goede Belgische aardbei'. 

Ook vertelt Hans over innovaties waarnaar wordt gekeken. Zo bekijkt de teler momenteel of het mogelijk is na de teelt substraat te hergebruiken als potgrond voor bloeiende planten. "Het zou heel mooi zijn om in de winkel onze aardbeien te zien staan naast een plantje dat groeit op het substraat dat voor ons een reststroom is.” 

Bron: Boerentrots / Boerenbond 

Publicatiedatum: