Collectieve verkoop verbetert marktpositie van Duitse telers

In de 'Gartenbauzentrale Main-Donau' hebben telers uit Gundelfingen an der Donau zich verenigt met telers uit Albertshofen in Unterfranken. Op meer dan 700 hectare in de vollegrond worden wortelen, tomaten, maar ook koolgroenten, sla en stengelgroenten geteeld. Zo kunnen de Beierse telers hun klanten gedurende het hele teeltseizoen een breed productpalet met hoge leveringszekerheid aanbieden.

Onder hen familiebedrijven zoals de familie Böhm uit Albertshofen met hun tomaten. De telers zien in een gemeenschappelijke verkoop een groot pluspunt voor onderhandelingen met de foodretail. 

Coöperatieve teelt
Momenteel zijn er in Bayern drie erkende telersorganisaties in de sector groenten en fruit op de markt actief. In totaal zijn er 600 telers aangesloten. Naast de 'Gartenbauzentrale Main-Donau' bundelt in Niederbayern de 'GEO Bayern' de teelt van komkommers en 'Franken Obst' verzamelt en verkoopt kersen en pruimen uit de steenfruitteeltgebieden in de Fränkische Schweiz. In een dergelijke organisatie vormen de telers een sterke gemeenschap. Ze plannen gezamenlijk hun teelt en bundelen het aanbod voor een collectieve verkoop en bereiken daarmee een verbetering van hun marktpositie.

In de sector groenten en fruit omvat de steun aan de telersverenigingen ook de promotie van de eerste verwerking en de verpakking. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de stimulering van maatregelen met een positief milieueffect, zoals de vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Voor meer informatie:
www.lfl.bayern.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven