"We willen zo snel mogelijk onze tomaten zelf op de markt brengen"

“We hebben altijd al tomaten geteeld en in de loop der jaren beseften wij echter dat wij ons meer moesten specialiseren om bij de tijd te blijven en de kwaliteit van onze teelt te verbeteren. En de feiten hebben ons gelijk gegeven”, zegt Salvatore Ficicchia, die samen met zijn broers Dario en Alessandro het gelijknamige teeltbedrijf in de Italiaanse Agro di Gela runt.

Salvatore Ficicchia

Het bedrijf beslaat 10 hectare met kassen en profiteert van de nabijheid van de zee, waardoor de tomaten een hoogwaardige geur en smaak krijgen. Er worden hier slechts drie soorten tomaten geteeld: gladde ronde, cherry- en midi-pruimtomaten.

“We hebben onze eigen merkdoos, waardoor we beter zichtbaar zijn op de markten. Herkenbaar zijn is belangrijk en beloont de inspanningen die wij leveren. Ons gewas staat in hoog aanzien bij de handelaren, omdat de tomaten van Ficicchia worden beschouwd als hoogwaardige tomaten van betrouwbare kwaliteit. Wij werken met passie en wij telen gezonde en smakelijke gewassen.”

Ronde tomaten van het Roventa ras

“Het idee dat ons bedrijf als referentiepunt wordt gezien zet ons aan het denken. We willen zo snel mogelijk onze tomaten zelf op de markt brengen. Maar wij zijn ons ervan bewust dat wij de zaken goed moeten aanpakken. De eerste is dat we ons bedrijf moeten voorzien van de belangrijkste certificeringen, zoals GlobalGAP, waardoor wij ook rechtstreekse relaties met de foodretail zullen kunnen onderhouden. Dit is niet toevallig ontstaan, maar is het resultaat van een reeks evaluaties en gedachtenwisselingen met een aantal gekwalificeerde marktdeelnemers uit de sector.” 

Binnenkort zal het bedrijf ook een website lanceren om nog herkenbaarder te zijn voor huidige en toekomstige partners. Momenteel zijn de afzetkanalen de handelsmarkten, met een jaarlijkse productie die rond de 1000 ton schommelt.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola F.lli Ficicchia
+39 3335015477
salvatoreficicchia@icloud.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven