Hoogvliet kiest ook dit jaar voor Westlandse aardbeien

De Westlandse aardbei is weer terug in 24 Hoogvliet-supermarkten in en rond het Westland. De supermarktketen is al jarenlang een vast verkooppunt voor het product uit eigen streek. 

De aardbei groeit onder glas in ’s-Gravenzande. Jaco en Sandra Huysman telen daar sinds 2004 aardbeien in een kas van 23.000 vierkante meter.

De Westlandse aardbeien worden op bestelling geplukt. Zo krijgt de klant altijd dagverse aardbeien, die gerijpt zijn aan de plant. Vanwege het rijp oogsten moeten de lijnen rond transport zeer kort zijn.

"Duurzaamheid voorop"
Kwekerij De Westlandse Aardbei zet volop in op duurzaamheid, zo laat Hoogvliet zien. Zo worden de aardbeien geoogst in kartonnen doosjes, die gerecycled kunnen worden. Ook wordt er veel biologische bestrijding gebruikt, regenwater wordt opgevangen, gezuiverd en gebruikt om water te geven, wat beter is voor een optimale groei van de plant. De aardbeien worden geteeld op kokos, een duurzaam bodemproduct. Als alle aardbeien in juni geplukt zijn wordt de plant samen met de kokos versnipperd en wordt het door een collegateler gebruikt als grondverbetering. Zo produceert de kwekerij geen afval. 

Hoogvliet-winkels met Westlandse aardbeien
In de volgende 24 Hoogvliet-supermarkten vinden klanten de Westlandse aardbei op de groente- & fruitafdeling: Alphen aan den Rijn (Kerk & Zanen, De Baronie en Julianastraat), Berkel en Rodenrijs, Den Haag (Het Kleine Loo, Forellendaal en Theresiastraat), Katwijk aan Zee, Leiden (Levendaal en Kennedylaan), Maassluis, Monster, Rijnsburg, Rijswijk (In de Bogaard en Dr. H. Colijnlaan), Valkenburg (Z-H), Vlaardingen, Voorburg (Herenstraat, Mgr. van Steelaan en winkelcentrum Essesteijn), Voorschoten en Zoetermeer (Juliana van Stolberglaan, Oosterheem en Stadshart).

Bron: Hoogvliet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven