Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk van Nieuwkerk, Anaco Greeve:

"Zodra er iets te veel tomaten op de markt zijn, gaat de markt meteen onderuit"

Tholen - De afzet van tomaten valt momenteel niet mee. "Vooral bij het kleine spul, zoals cherry- en troscherrytomaten is het echt knudde", zo vat Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve op zijn eigen wijze de marktsituatie samen. "De terrassen zijn nu een paar uur open, maar verder is er nog altijd veel dicht en is er van een gezonde marktsituatie geen sprake."

"Wij zijn als handelshuis sterk gericht op het groothandelskanaal en die neemt een stuk minder af, maar ook de retail kan niet alles opnemen. Zolang de oogst binnen de perken blijft, gaat het goed. Maar op het moment dat er iets te veel op de markt is, zakt de prijs meteen omlaag. Al die feestdagen in mei bevorderen de verkoop ook niet", vervolgt Dirk.

"Vooralsnog blijft de prijs van het grove segment nog redelijk op peil. Het voordeel is dat er niet zoveel kilo's op de markt zijn en dat er weinig concurrentie is van andere landen. Maar ik houd mijn hart vast voor de komende weken. De tomaten komen toch een keer van de struik af."

Voor meer informatie:
Dirk van Nieuwkerk
Anaco Greeve
ABC Westland 666
2685 DH Poeldijk
+31 (0)174 210200
dirk@anacogreeve.nl
www.anacogreeve.nl