Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw plaagbestrijdingsmiddel nu ook beschikbaar voor telers Nederland en België

Biobest lanceert Protac SF in Nederland en België. Dit residuvrije middel werkt volgens een fysiek mechanisme en past volgens de producent prima in een IPM-systeem. Protac SF heeft een brede waaier aan toepassingen. Het is bedoeld voor gebruik in groentengewassen, fruitbomen, zachtfruit en siergewassen. 

De werking van Protac SF heeft zich in het Verenigd Koninkrijk al bewezen. Tuinbouwbedrijven prijzen het dunne, kleverige net dat na toediening van het middel om plaaginsecten wordt gevormd. “Binnen een paar seconden kunnen de beestjes al niet meer bewegen”, verduidelijkt Sarah Van Beneden, Business Development Manager bij Biobest. “Daardoor kunnen ze het gewas niet langer aantasten en zullen snel sterven.

Volledig residuvrij
Protac SF is volledig residuvrij. De werking draait vooral om siliconenpolymeren. Sarah: “Na bespuiting wordt er een driedimensionale netstructuur gevormd die mobiele stadia van plagen als bladluis, spintmijt, bladvlooi, witte vlieg en trips immobiliseert en elimineert. En het mooie is: dit zuiver fysisch mechanisme vindt plaats aan de buitenkant van het insect. Ze zullen dus geen resistentie opbouwen. Ook niet na veelvuldig gebruik.”

Alternatief voor chemie
Protac SF is goed geschikt als correctiemiddel in een IPM-programma. Het is een alternatief voor een chemische plaagbestrijding. “Mits goed toegepast”, benadrukt Biobest Adviseur Marvin Koot. “Na het spuiten moet Protac SF snel kunnen opdrogen. Wij adviseren het daarom overdag te gebruiken. Als er opnieuw plaaginsecten verschijnen, kan de behandeling herhaald worden. Neem daarbij wel een interval van minimum 7 dagen in acht.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Publicatiedatum: