Orkaanbestendige kas Barbados is af

Het Amerikaanse Alquimi Renewables en zijn tuinbouwbedrijvengroep Island Growers Caribbean hebben de eerste 100% klimaatslimme en categorie 5 orkaanbestendige kas in de regio af.

Alquimi en haar strategische engineering- en productiepartner, Sprung Structures, ontwikkelden dit zeer gespecialiseerde kassysteem ter ondersteuning van Island Growers Caribbean tuinbouwprojecten in het Caribisch gebied en andere eilandstaten die te maken hebben met ernstige klimaatdreigingen.

"Ons kassysteem is de nieuwe standaard in klimaatbestendigheid, wat van cruciaal belang is voor de exploitatie en verzekering van commerciële tuinbouwbedrijven in regio's die voortdurend worden bedreigd door cycloonwinden en overstromingen. Dit zijn de sterkste kassystemen ter wereld, gecertificeerd tot een aanhoudende windbelasting van 175 km/u en windvlagen van 202 km/u, en bovendien bestand tegen aardbevingen, overstromingen en plagen," aldus Ralph Birkhoff, oprichter en CCO van Alquimi.

In deze kassen teelt Island Growers met een subtropisch SAEF hydrocultuursysteem om zo water en energie te besparen.

"Op de meeste Caraïbische eilanden zijn de energiekosten extreem hoog en is water een beperkte hulpbron. Daarom maken onze teeltbedrijven gebruik van energiezuinige teeltsystemen en geavanceerde watercontrolesystemen om de totale teeltkosten te verlagen. Naarmate we onze teeltfaciliteiten uitbreiden, zullen we ook de opwekking van zonne-energie integreren."

De volledig geïntegreerde kassystemen hebben een natuurlijke aanzuiging, waardoor geen verdampingskoeling of HVAC-systemen nodig zijn om energiekosten te besparen en het risico van vochtgerelateerde plantschade te verminderen.

"Kassen en beschermde tuinbouw worden al tientallen jaren gebruikt in het Caribisch gebied, maar tropische stormen en orkanen hebben alle vroegere versies vernietigd en er zijn er maar weinig herbouwd. Wij introduceren voor het eerst state-of-the-art Agtech in de regio om een echt duurzame oplossing voor voedselproductie te bieden. We zullen biologische kwaliteitsproducten telen tijdens een orkaan."

Alquimi heeft zijn geïntegreerde kassystemen specifiek voor het Caribisch gebied ontworpen, rekening houdend met alle inherente risicofactoren.

Island Growers Barbados zal eigenaar en exploitant zijn van deze eerste fase van 483 m2 kasplantage, die in de komende 2-3 jaar aanzienlijk zal worden uitgebreid tot bijna 7.000 m2. Het bedrijf werkt bij elk van zijn projecten samen met plaatselijke belangengroepen en teelt alleen geïmporteerde gewassen, zodat het niet concurreert met plaatselijke telers. Alquimi heeft onlangs een fase 1-project van 4.180 m2 aangekondigd in Trinidad & Tobago dat zich zal richten op de teelt van verse bessen en zal binnenkort andere projecten in de regio aankondigen voor 2021.

"De belangstelling van investeerders is momenteel zeer groot, omdat voedselzekerheid en verbeterde voedselkwaliteit nu een noodzaak zijn geworden in plaats van een luxe," aldus Birkhoff. "De regio als geheel is altijd te afhankelijk geweest van voedselimporten, en wij dragen ons steentje bij in de verssector om die importen te vervangen, de voedselkwaliteit en voeding te verbeteren, en eilanden voedselzekerder te maken."

Voor meer informatie:
Alquimi Renewables 
251 Riverside Ave
Westport, CT 06880, VS
+1 855 257 8464
rbirkhoff@alquimirenewables.com
www.alquimirenewables.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven