BelOrta investeert in vacuümkoeling voor sla

BelOrta investeert in vacuümkoeling voor sla. Hiermee worden bladgewassen op een snelle en uniforme manier gekoeld tot circa 2°C.

"Het zorgt er niet alleen voor zorgt dat de houdbaarheid van bladgewassen aanzienlijk verlengd wordt, ook de kwaliteit van de producten blijft beter bewaard", aldus Sabine Devreese, manager divisie groenten bij BelOrta. Met deze stap zet de coöperatie in op beperken van voedselverspilling. 

Verkoop vernieuwd
Vorig jaar verkocht BelOrta meer dan 56.000.000 stuks sla en slasoorten, goed voor de helft van de Belgische aanvoer ervan. 

Om de slasoorten zo vers mogelijk bij de consument te krijgen, worden regelmatig de commercialisatie en logistieke processen van een productgroep onder de loep genomen. In 2020 lanceerde BelOrta twee verschillenden nieuwe verkoopsystemen: dagverse sla en extra voorverkoop.

“Gedurende bepaalde periodes in het jaar is er nood aan specifieke alternatieve verpakkingen voor de export van ons kwalitatief en vers topproduct. We willen flexibel inspelen op deze vraag door dagelijks een aanbod in voorverkoop aan te bieden. Het aanbod voorverkoop en dagvers geoogste sla wordt gelijktijdig aangeboden met de dagelijkse neerzet verkoop. In 2020 heeft deze aanpak geleid tot meer dynamiek in de verkoop”, vertelt Sabine.

Naast de vacuümkoeling biedt BelOrta uit duurzaamheidsoogpunt kopers ook de optie sla te kopen verpakt in een papieren zak in plaats van in plastic. 

Meer dan 25 soorten
Het sla-assortiment bij BelOrta bestaat uit meer dan 25 soorten, gaande van de traditionele kropsla, de multicolorsla, de lollo- en eikenbladtypes over ijsbergsla en romeinse sla tot zelfs de kleurrijke batavia en rode sla. Tel daar nog een aantal telgen bij uit het zogenaamde cichorium-geslacht zoals andijvie, krulandijvie, radicchio, suikerbrood en uiteraard ook witloof en roodlof en je krijgt een heel uitgebreid aanbod bladgewassen waardoor je heel wat kan variëren. De meerderheid van de slasoorten is gedurende het hele jaar beschikbaar. Bovendien biedt BelOrta kropsla, paksoi, lollo bionda en rossa en eikenbladsla rood en groen ook met wortelkluit aan.

Voor meer informatie:
BelOrta
www.belorta.be
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven