Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Merkbaar overaanbod aan Italiaanse rucola"

De aanvoer van Italiaanse bladgroenten loopt momenteel op volle toeren. Bij rucola vindt momenteel de traditionele seizoenswisseling van de Zuid-Italiaanse teeltgebieden naar de Noord-Italiaanse 'groententuin' Verona plaats. "Doordat in beide gebieden het seizoen elkaar overlapt, is er sprake van een aanzienlijk overaanbod en bijbehorende afzetproblemen," vertelt Georg Steinkeller, groentenhandelaar op de groothandelsmarkt München.

De Italiaanse rucola is tegenwoordig het hele jaar door in de vakhandel verkrijgbaar. "In de winter nemen we de groenten uit de Zuid-Italiaanse regio's af, vanaf maart gaan we dan naadloos over op de Noord-Italiaanse oogst. Momenteel zijn de Noord-Italiaanse telers al met de oogst begonnen, terwijl ook de Zuid-Italiaanse groenten nog merkbaar op de markt aanwezig zijn. Tegelijkertijd zijn de logistiekkosten door corona iets gestegen en ontbreekt met de horeca het belangrijkste afzetkanaal voor rucola", schetst Georg de actuele marktsituatie.


Georg Steinkeller bedient overwegend markthandelaren, gespecialiseerde retailers en gastronomen met Italiaanse bladgroenten.

Evenwichtige marktsituatie bij babyspinazie
Ondertussen importeert en verkoopt de groentenspecialist eveneens babyspinazie en andere fijnbladerige groenten uit Italië. "Ook bij babyspinazie wordt er in de Noord- en Zuid-Italiaanse teeltgebieden gelijktijdig geoogst, in deze productcategorie zijn vraag en aanbod daarentegen ongeveer in evenwicht", zegt Georg.


Naomi Steinkeller, dochter van de eigenaar, is eveneens binnen de verkoop actief. 

Herbafrucht overgedragen aan nieuwe eigenaar
Georg Steinkeller stond sinds 2001 aan het roer van Herbafrucht en maakte de firma tot de vooraanstaande aanbieder van kruiden en slaspecialiteiten op de groothandelsmarkt. Vanwege zijn leeftijd droeg Georg het bedrijf op 1 februari 2021 over aan zijn jarenlange medewerker Philipp Kahn. "Ik wilde het bedrijf tijdig doorgeven en heb toen besloten te stoppen met Herbafrucht. Onder de reeds bestaande merknaam Giocola zal ik mij de laatste werkzame jaren op de handel in rucola en babyleaves focussen."

Voor meer informatie:
Georg Steinkeller
Giocola e.K.
Großmarkthalle München
Halle 3, Stand 55
Schäftlarnstr. 10
81371 München, Duitsland
+49 ()8065 9061904
info@giocola.de 
www.giocola.de