Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinkers wint aan populariteit in Noord-Amerika

Tuinkers is al goed bekend in Europa, maar wordt langzaam maar zeker ook in Noord-Amerika steeds populairder. Dat merkt de Canadese teler Whole Leaf Greenhouse uit Coaldale. Maar merken ook Connie Desousa en John Jackson, mede-eigenaren van verschillende restaurants, waaronder het bekende Charcut Roast House in Calgary.

"Mensen die niet heel goed weten wat tuinkers is, kunnen het vergelijken met rucola, het is lekker pittig," zegt Desousa, een voormalig deelnemer aan Top Chef Canada: All Star. "We werken er heel graag mee, omdat het pittige heel goed samengaat met het vlees op het menu van Charcut. Het wordt hier ook geteeld en de kwaliteit is erg goed. Het is vers en we krijgen er veel positieve reacties over van onze gasten."

Nu consumenten meer openstaan voor nieuwe producten, kunnen chef-koks inspiratie bieden voor het gebruik van tuinkers in gerechten thuis. "Omdat het op het menu staat, kunnen we het product introduceren bij consumenten. Op dezelfde manier hebben veel andere populaire en gezonde groenten ook hun weg naar de consument gevonden. Zodra mensen het proberen en ermee experimenteren, slaat het aan. Het is anders en omdat het een veelzijdige groenten is, hopen we dat mensen het gaan ontdekken," zegt Jackson.

Chef-koks verwerken tuinkers op verschillende manieren, in pesto's, pasta of als laagje op een sandwich.

Gevarieerd gebruik
Beide chef-koks gebruiken tuinkers ook op nieuwere manieren in hun professionele keukens. "Je kunt het als laagje toevoegen aan een sandwich, verwerken in een dip of toevoegen aan een pesto," zegt Desousa. "Ook is het leuk als garnering en als accent in verschillende gerechten."

Tuinkers is een veelzijdige groenten en is niet alleen beperkt tot koude gerechten. "Je kunt het eenvoudig sauteren met wat olijfolie, knoflook en een beetje witte wijn of citroensap," zegt Jackson. "Dit heeft wellicht de voorkeur als je al wat oudere tuinkers hebt."

Nu het weer warmer wordt en mensen actiever worden, is het ook tijd voor een verandering in het menu. "Het is nu lente, dus pureren we tuinkers mee in soepen, omdat het een ongelooflijk fris accent geeft," zegt Jackson.

Connie Desousa (links) en John Jackson, mede-eigenaren van verschillende restaurants inclusief Charcut Roast House in Calgary, AB.

Gezondheidsvoordelen
Alhoewel zowel Desousa als Jackson aangeven dat smaak koning is voor de ingrediĆ«nten van hun menu, spreekt een groenten zoals tuinkers hen ook op andere manieren aan. "Koken met lokale en duurzame producten is een van onze basiswaardes. We doen ons best om vaker gebruik te maken van lokale ingrediĆ«nten en nu nog meer dan ooit de lokale bedrijven te ondersteunen," zegt Desousa. Maar beide chef-koks zoeken ook naar een gebalanceerde levensstijl waarin gezondheid prioriteit heeft. "Tuinkers bevat veel vitamine C,  verhoogt de productie van collageen en verlaagt ook de bloeddruk," zegt Desousa.

"Maar we zijn er ook enthousiast over omdat het zo smaakvol is. Het gaat niet alleen om de textuur. Het heeft smaak en diepte en een interessant profiel," zegt Jackson.

Voor meer informatie:
Devon Kennedy
The Star Group
+1 604 910 3394
devon@starproduce.com
www.inspiredgreens.ca

Publicatiedatum: