Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse aardbeien profiteren van afwezigheid Spanje West-Europese markt

Het aardbeienseizoen in het Italiaanse Metapontino gaat onverminderd door. De prijzen zijn goed en de aanvragen uit heel Europa nemen toe.

“Wij verschepen ongeveer 25 pallets per dag naar verschillende Europese bestemmingen, zoals Hamburg, Neurenberg, Stuttgart, Londen en Parijs. Elke klant ontvangt twee maal per week verse aardbeien die 36 uur na de oogst en met de juiste rijpheid zijn verzonden. Op dit momenteel hebben wij meer dan 250 plukkers aan het werk. Dit zijn opgeleide vrouwen die de beste aardbeien selecteren voor de nationale en internationale markt”, zegt Giuseppe Zuccarella van telersorganisatie Zuccarrella uit Scanzano Jonico (Matera).

“Mede dankzij het ontbreken van de Spaanse aardbeien, hebben wij de vraag met 30% zien toenemen. Deze is afkomstig uit Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk van zowel de retail als groothandelsmarkten. We hebben rassen die lang houdbaar zijn en geschikt zijn voor langeafstandstransporten. Ook de prijzen zijn goed. De afzetprijs ligt rond de €4,50 à €5,00 per kilo, ongeveer 20% hoger dan vorig seizoen. Een klein deel van onze oogst is bestemd voor de binnenlandse markt.”

“Het idee om de teelt te spreiden en te plannen biedt ons een dubbel voordeel. Enerzijds hebben we de mogelijkheid om gedurende 10 maanden per jaar aardbeien op de markt te brengen en anderzijds kunnen we vanaf januari al redelijk gelijke hoeveelheden leveren met een lichte stijging in de warmere maanden. Hiermee kan het probleem wat gepaard gaat met de klassieke teelttechnieken en de daaruit voortvloeiende kwaliteitsvermindering van de aardbeien, worden vermeden.”

Voor meer informatie:
Giuseppe Zuccarella
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16 - Scanzano Jonico (MT)
Italië
+39 0835 418009
info@opzuccarella.it  
opzuccarella.it