Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Op dit moment zijn de prijzen heel laag"

Copadel is gevestigd in Franse Châteaurenard. Vanuit het zuidoosten van het land teelt en verhandelt het bedrijf de eigen opbrengst en in samenwerking met andere lokale telers in Bouches-du-Rhône, Vaucluse en Gard 15.000 ton groenten en fruit per jaar: sla, asperges, courgettes, abrikozen, kersen, druiven van de blauwe druivenrassen de Muscat de Hambourg en de Alphonse-lavallée en van de witte druivenrassen de Danlas.

“We hebben het geluk dat we het hele druivenseizoen kunnen telen: van eind juni/begin juli tot december kunnen we dit doen dankzij onze opslagplaats in Chateaurenard en een opslagruimte in de Luberon waar we onze druiven nog lang kunnen bewaren, die we tot 'oktober kunnen ophalen en kunnen verhandelen tot Kerst,” vertelt directeur van Copadel Jean-Christophe Bossu, 

Momenteel zit Copadel midden in het slaseizoen, met een opbrengst van ongeveer 12 miljoen kroppen per jaar en een teelt die plaatsvindt van oktober tot april. Het bedrijf begint binnenkort asperges telen, die nu al beginnen te komen.

Op de Franse markt werkt het bedrijf voornamelijk met supermarkten (80% van de klanten), maar ook met groothandels en MIN-markten als die van Rungis en Lomme.

Kersen

Export
Copadel exporteert naar meer dan 25 landen, waaronder Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, naar groothandels die de horeca bedienen. De daadwerkelijke sluiting van het horecakanaal en de virtuele sluiting van de grenzen als onderdeel van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, zorgen voor een gecompliceerde situatie.  De export naar het VK vormt met de inwerkingtreding van de Brexit en de nieuwe handelsregelingen nog een extra uitdaging. "Voor de export heeft de situatie er als gevolg van de brexit nog nooit zo ingewikkeld uitgezien."

Lage prijzen
Terwijl het bedrijf tijdens de eerste lockdown nog kon profiteren van een sterke vraag naar verse producten, was de vraag tijdens de tweede lockdown in oktober juist erg zwak. Deze winter is het seizoen vrij gemiddeld en zijn de prijzen laag. "Momenteel zijn onze partijen groot genoeg, maar de prijzen zijn erg laag, er is geen grote run op onze producten in de diverse winkels."

Jean-Christophe Bossu, directeur van Copadel

Over Copadel
Copadel is in 1993 opgericht door Claude Bossu en wordt sinds 2019 geleid door zijn zoon Jean-Christophe. Het bedrijf kan rekenen op een team van 40 mensen en beschikt over een gekoelde opslagruimte van 2.500 m². Daar worden de producten verpakt en bewaard. 

Copadel is in het bezit van een GlobalGAP- en HEV-certificering en ontwikkelt sinds twee jaar naast conventionele producten ook biologische producten en heeft bovendien twee eigen merken: Nationale 7 voor zomerfruit en Les 2 Marmots voor zijn sla voor de export.

Voor meer informatie:
Jean-Christophe Bossu
Copadel
Vaste telefoon: 04 90 90 04 04
Mobiele telefoon: 06 78 21 40 34
jc.bossu@copadel.fr 
copadel@wanadoo.fr 
www.copadel.fr