Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Nederlandse rode paprika's op Duitse groothandelsmarkt beter betaald dan vorig jaar

Voor de eerste rode paprika's uit Nederland werd op Duitse groothandelsmarkten gemiddeld vier euro per kilo betaald. Dat was hoger dan vorig jaar in week 9, toen een kilo 3,30 euro opleverde. 

De gemiddelde prijs voor groene paprika's uit Nederland ligt ook hoger, 2,54 om 2,30 een jaar eerder. Ook in week 8 waren deze al op de groothandelsmarkten te vinden. Toen voor gemiddeld 2 euro per kilo.

Belgische groene paprika's werden met 2,68 euro per kilo gemiddeld nog net iets beter betaald. Ook Spaans product kwam met 2,52 euro nog hoger uit dan Nederlandse groene paprika's. In rood is dat anders. Daar haalt de gemiddelde prijs van 2,42 voor Spaanse rode paprika's het niet bij de 4 euro die voor Nederlands wordt betaald. Wel is het aanbod uit Nederland uiteraard nog beperkt.

Komkommerprijs levert in
Uit het BLE-marktoverzicht over week 9 blijkt verder dat in alle sorteringen uit Nederland en België komkommer in prijs inleverde t.o.v. week 8 en dat in tomaat het prijsbeeld wisselend is. Ronde losse tomaten uit België leverden in prijs in, terwijl trostomaten uit zowel Nederland als België iets in prijs wonnen. 

Bekijk hier alle prijzen.