Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gewasregistratie digitaal met app

WayBeyond heeft een gewasregistratie-app gelanceerd voor tomatentelers en digitaliseert daarmee het invoeren van data. De app heet Crop Registration. 

"Mensen in de tomatensector zullen snel bekend zijn met Crop Registration en het verzamelen van informatie. Toen we vorig jaar in gesprek waren met tomatentelers, kwam dat steeds weer naar boven. Het helpt in het arbeidsproces, bedrijfsinzicht en trends," zegt Jonathan Morgan, de technologisch directeur van het bedrijf. 

"Hoe sneller je informatie verzamelt, hoe sneller je beslissingen kan nemen die impact hebben op je financiële positie. Deze app steekt de data direct in je systeem zonder dat je de gegevens dubbel of soms driedubbel hoeft te verwerken."

Gewasregistratie wordt normaal één keer per week uitgevoerd op een klein deel van het gewas. In dit proces worden metingen gedaan zoals plantlengte, bladlengte, dikte van de stengel, aantal bloemen, vruchtzetting, etc. 

Greg Prendergast, directeur van Rohe Produce en vroeger hoofdteler bij T&G Global Covered Crops, werkte samen met WayBeyond aan een deel van de conceptfase van Crop Registration. 

"Ik werk al veertig jaar in de tomaten, en gewasregistratie bestond normaal uit klemborden en excelbestanden. Het is een belangrijk deel van het teeltproces, om de groeisnelheid van de plant te begrijpen en hoe je input effect heeft op kwaliteit en opbrengst," zegt Greg. 

"Vanuit een managementperspectief is het gemakkelijker en sneller om in één oogopslag de informatie te zien die je nodig hebt. Het is specifiek ontwikkeld voor telers, en ik denk dat dat een voordeel is."

De Crop Registration app kan gegevens invoeren in elke volgorde die past bij het registratieproces van een teler, of ze nu eerst horizontaal langs de top van de planten meten of verticaal plant voor plant. De app kan ook offline werken, waarbij de gegevens op het apparaat van de teler worden opgeslagen totdat er weer een internetverbinding tot stand is gebracht.

"Crop Registratie is een van de goede oplossingen die we aanbieden op ons FarmRoad platform naast Data Studio, Activity Feed en Yield Prediction. Al die informatie samen geeft telers een voordeel op de markt, en dit is nog maar het begin van alle plannen die we hebben voor de komende twaalf maanden," besluit Morgan. 

Voor meer informatie:
Jonathan Morgan
Way Beyond
www.waybeyond.io

Publicatiedatum: