"Alleen het absolute minimum wordt gekocht"

“Onze gewassen ontwikkelen zich goed dankzij de gunstige klimatologische omstandigheden. Wat dat betreft hebben we niets te klagen, maar de afzet blijft achter”, zegt Salvatore Astuto, teeltmanager bij telersorganisatie Platinum, dat is gevestigd op Sicilië. Wel beklaagt hij zich over het gebrek aan stabiliteit en zekerheid vanwege de coronacrisis.

Salvatore Astuto

“Momenteel is de daling van de consumptie vrij duidelijk en wij denken dat dit te maken heeft met de gevolgen van de pandemie. De ene keer zijn we een gele zone, dan weer een rode en deze afwisseling beperkt de bewegingsvrijheid van onze klanten en dat heeft invloed op de keuze die zij maken met betrekking tot groenten en fruit.

Alleen het absolute minimum wordt gekocht. En dan hebben we ook nog te maken met de horeca, die al maandenlang zo goed als gesloten is. Er is nooit eerder zo’n grote behoefte geweest aan stabiliteit en zekerheid. Dit zijn voorwaarden die noodzakelijk zijn voor het sociale en economische evenwicht”, zegt Astuto. 

“De prijzen zijn niet bemoedigend, maar in ons geval kunnen we deze situatie van algemene stagnatie te boven komen. We hebben contracten afgesloten en we worden gezien als betrouwbare partner die in staat is gewassen van superieure kwaliteit te leveren. Dit jaar hebben we ons nog meer toegespitst op onze paradepaardjes, namelijk de tomatensoorten cherry, datterino, midi plum, mini san marzano en de trostomaat. Ook aubergines en paprika’s, waaronder de Sweet Palermo, behoren tot onze paradepaardjes.”

Cherrytrostomaat Eletta F1

Oranje datterino tomaten Yuka F1

“Met name dit jaar hebben we verschillende tomatenrassen getest en sommige daarvan zijn afkomstig van TSI Italië. Het gaat om gekleurde specialiteiten, zoals de oranje datterino Yuka F1, die nu al op belangstelling van onze klanten kan rekenen. Dit ras zal officieel geleverd worden in het seizoen 2021/22. Een ander ras dat veel waardering krijgt is de Eletta cherrytomaat met een brix-waarde van minimaal 10 en de midi-plum Degustibus met een brix-waarde van 7 à 8”, besluit Astuto.

Voor meer informatie:
OP Platinum Soc. Coop. Agr. 
Giovanni Astuto - +39 330 814094
Salvatore Astuto - +39 339 4191445 
 C.da Piombo, s.n.
97100 Ragusa - Italië
+39 0932510202
info@opplatinum.it 
www.opplatinum.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven