Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"automatisering heeft daar efficiëntie serieus verhoogd"

Met voedselproductie de melkindustrie achterna

Dave Dinesen, de CEO van CubicFarms, gelooft dat we in een globale crisis zitten wat voedselveiligheid betreft, en dat technologie nodig is om de groeiende wereldbevolking te voeden. CubicFarms Systems Corp. is een agtech bedrijf met hoofdkwartier in British Columbia, Canada. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van volledig geautomatiseerde indoor teelttechnologie voor bedrijven op commerciële schaal. 

Lokale keten agtech biedt meer voedsel-onafhankelijkheid dan lange leveringsketens, die meer verstoring hebben meegemaakt door de pandemie. Technologie maakt het mogelijk menselijke fouten uit te sluiten, consistentie te verhogen en voedselproductie dichterbij de consument te brengen. Neem bijvoorbeeld melkindustrie; het gebruik van geautomatiseerde melktechnologie heeft de efficiëntie serieus verhoogd, aldus Dave. "Op dezelfde manier kan geautomatiseerde plantproductie het mogelijk maken voor telers om 'giswerk' uit te sluiten, arbeidskosten te verlagen en de kwaliteit en betaalbaarheid van producten te verbeteren. 

Voedselproductie met technologie kan helpen bij het produceren van een betrouwbare voedingsketen, maar ook om de kosten laag te houden. Als je de productie kan lokaliseren en de kosten in de hand kan houden door technologie, houdt dat gezond, lokaal voedsel betaalbaar."


CubicFarms' teeltmodule

CubicFarms kijkt ook naar andere korte termijnkansen, ook in de voedselservice. Die zijn al lang geïnteresseerd in het produceren van hun eigen voedsel, maar door beperkingen qua automatisering en lokale bereikbaarheid is de indringing van de indoor farming sector hier nog niet groot. Dave: "Het is onze 'technologie ter plekke' en automatisering die het mogelijk maken om te leveren aan de voedselservice, wat altijd een uitdaging is geweest voor vertical farming. Recent hebben we een bemiddeling opgezet, CubicFarms Garden, om onze klanten kennis te laten maken met goede kansen voor hen om hun producten te verkopen. We hebben specifieke programma's ontworpen en zelfs rassen, die het mogelijk maken voor de agrariërs om deze markten te beleveren."

Omdat CubicFarms een technologiebedrijf is en zelf geen teler, concurreren ze niet met hun klanten maar werken ze juist constant aan het verbeteren van de technologie. Zoals Dave het uitlegt: "We zijn een bedrijf wat opgericht is door agrariërs, en dat zijn de meest innovatieve mensen die we kennen. We willen onze technologie steeds waardevoller maken voor onze klanten en onze gemeenschappen. Dat is hoe we winnen: als onze technologieën lokaal geteeld voedsel bereikbaarder maken. 365 dagen per jaar en niet alleen hier, maar overal ter wereld."

Het bedrijf heeft twee teelttechnieken. De eerste is het originele CubicFarm systeem voor de productie van kruiden, bladgroentes en microgroentes, evenals productie van bijna elke landplant (of insect). CubicFarms heeft ook een technologieafdeling voor voedergewassen; HydroGreen. Deze afdeling is in januari 2020 aangekocht door het bedrijf en maakt de constante indoor productie van voer voor dieren mogelijk. 

In de laatste maanden heeft CubicFarms al een hoop systemen verkocht, en in de komende kwartalen zullen die worden geïnstalleerd. De eerste op de agenda is een installatie van 23 machines in Calgary, Alberta die nu compleet is en snel online zal zijn. De farm zal de eerste gewassen deze maand nog zaaien, de productie zal in maart omhoog gaan en dan volledige productiecapaciteit bereiken.

Kort daarna zal het bedrijf 20 machines installeren in Armstrong, British Columbia. Hier zal voedsel worden geproduceerd voor Kelowna en Okanagan. In het tweede kwartaal zullen ook 20 machines gezet worden in Indiana en 17 in Abbotsford, British Columbia. 

Financiële injectie
In december 2020 maakte CubicFarms bekend dat ze $15 miljoen hadden opgehaald van aandeelhouders. Dit zal worden gebruikt om het team uit te breiden en de technologieën verder op de markt te brengen. Volgens Dave zorgt de financiering voor een "belangrijke hoeveelheid werkkapitaal dat kan worden gebruikt voor verdere technologische ontwikkeling waaronder machine learning, kunstmatige intelligentie en robotica."

Met meerdere grote installaties op de planning voor 2021 en significante financiële injectie staat CubicFarms aan het begin van een druk jaar vol met installaties en doorgaande technologische verbeteringen aan haar systemen.

Voor meer informatie:
CubicFarm Systems Corp.
www.cubicfarms.com

Publicatiedatum: