Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Iedereen een aerocultuurtoren, net zoals iedereen een koelkast heeft"

Tower Gardens gaat dit jaar Europese markt op

Chapala Gardens is een teeltbedrijf met aerocultuur in Santa Barbara, Californië. Het werd opgericht in 2012 en was het eerste bedrijf dat op een dak ging werken in het westen van de VS. Het heeft 32 Tower Gardens tot ruim 2,5 meter hoogte.

Het bedrijf is gevestigd bovenop een gebouw van 2 verdiepingen dat 110 jaar oud is, dicht bij het strand. Oprichter Sandy Campbelle moest het dak eerst geschikt maken om de indrukwekkende installatie te kunnen ondersteunen.

Na de installatie werd ongeveer twee derde van de dakruimte in gebruik genomen voor de teelt en de resterende derde voor ontspanning en evenementen. Chapala Gardens organiseert talloze workshops en open-huis evenementen voor het gebruik van Tower Gardens om gezonde, lokale producten te telen. De meeste opbrengsten worden gedoneerd aan lokale goede doelen, zoals het Leger des Heils. 

Volgens Sandy Campbell "is de belangrijkste reden voor de Tower Gardens om te laten zien wat je ermee kunt doen, wat er geteeld kan worden. Dit moet een plaats zijn waar de mensen in onze organisatie de mogelijkheden kunnen laten zien."


Sandy Campell, oprichter 

Ook belangrijk is in de ontwikkeling van Chapala Gardens is Mark Soler, die benadrukt dat telen in de grond gewoon niet voor iedereen een optie is en dat aerocultuur een innovatieve oplossing biedt. "Ik heb vaak discussies met mensen die stellen dat voedsel in de grond moet worden geteeld. Dat kan niet goed zijn. Als je erover nadenkt, heeft maar een kleine minderheid van de mensen goede grond en land waarop ze kunnen telen." Daar komen de Tower Gardens effectief om de hoek kijken, omdat ze maar 10% gebruiken van het water dat in traditionele tuinen wordt gebruikt. 

Tower Garden is een dochteronderneming van The Juice Plus+ Company, een grote internationale verkoper van plantaardige voedselproducten. Tower Garden is een verticaal, niet bodemgebonden aerocultuursysteem dat de productie van groenten, kruiden, fruit en bloemen mogelijk maakt bovenop een reservoir. Chapala Gardens heeft als doel om zoveel mogelijk Tower Gardens te leveren aan zoveel mogelijk consumenten. 

"We willen dat iedereen een levende, aerocultuurtoren in hun achtertuin, op hun balkon of zelfs in huis heeft, net zoals iedereen een koelkast heeft," zegt Sandy.

Alhoewel het land dicht zit vanwege COVID-19 zijn de verkopen van Tower Gardens in Noord-Amerika toegenomen. "Mensen kwamen binnen te zitten en kregen aandacht voor hun huis en wat er wel of niet miste. Kinderen gingen niet naar school en dus gingen ouders op zoek naar nieuwe manieren om hen te inspireren. Tuinieren is de ideale manier om kinderen kennis te laten maken met de herkomst van hun voedsel."

Uitkijkend naar 2021 is Tower Garden hun bereik aan het vergroten en willen ze de Europese markt betreden in mei 2021. Tower Farms verkoopt wereldwijd al commerciële installaties via geaccrediteerde vertegenwoordigers zoals dhr. Campbell. 

Voor meer informatie:
Chapala Gardens
Sandy Campbell, Founder
scampybc@gmail.com 
www.paradise.towergarden.com 

Publicatiedatum: