Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim paprika-aanbod drukt prijs op Duitse groothandelsmarkten

Zoals inmiddels gebruikelijk was de tomatenaanvoer op Duitse groothandelsmarkten groot en uitgebreid. Wat opviel was dat de aanvoer uit Marokko en Turkije in belang toenam, terwijl Nederland en België minder aanvoerden én Spanje en Italië aanvullend opereerden. 

In de prijs was niet echt lijn te ontdekken, analyseert BLE in een weekupdate. Wel viel een prijsstijging voor trostomaten uit Nederland en België in Frankfurt op, terwijl in Berlijn vleestomaten uit België en Spanje flink betaald werden.

Een dalende vraag, o.a. vanuit de retail, deed de markt voor komkommers weer tot rust komen na flinke piekprijzen. De aanvoer uit Spanje nam weer toe.

In paprika domineerde Spaans product, waarbij Marokko en Turkije aanvullend aanvoerden. Gebrekkige vraag vanuit de horeca en foodservice deed de prijzen niet goed. De aanvoer was ook groot en dat is ook de komende de verwachting, zo lieten telers en handelaren de afgelopen dagen al weten.

Alleen in Keulen en Berlijn viel het met lage prijzen nog wel mee. Hier vanwege relatief weinig aanvoer.