Thermologistic blijft uitbreiden rond Frankfurt

Net na de jaarwisseling is Thermologistic begonnen met het gereed maken van een nieuw koelhuis in Kelsterbach, nabij de luchthaven van Frankfurt, met een oppervlakte van 4.000 m2 en een temperatuurbereik tussen de 0 en 25°C. Deze nieuwe faciliteit is in eerste instantie bedoeld voor de opslag en overslag van versproducten, en dan met name groenten, fruit, planten en snijbloemen.

Dankzij de grote opslagcapaciteit, het vermogen tot de overslag van wel 2.000 europallets per dag en de nabijheid van Frankfurt Airport, zal het nieuwe koelhuis eveneens dienst doen als distributiecentrum. Er wordt nu al extra opslagruimte gehuurd voor ziekenhuisvoorraden, waaronder persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers en wegwerphandschoenen.

Drie medewerkers van Thermologistic zullen verantwoordelijk zijn voor de planning en verwerking van het de goederentransporten. De faciliteiten zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd en de IFS Logistics-certificering volgt naar verwachting later dit jaar.

Bezig met bloemengroothandel
Met dit koelhuis nabij Frankfurt Airport voegt Thermologistic een nieuw segment toe aan haar bestaande portfolio. "De aldoor groeiende vraag naar logistieke diensten, in combinatie met de schaarste aan opslagcapaciteit, en dan met name gedurende de pandemie, maakte de beslissing om in deze regio te investeren nog eenvoudiger voor ons. Het uitbreiden van onze activiteiten op het gebied van temperatuurgecontroleerde logistieke dienstverlening zal ons in staat stellen om onze omzet te verhogen en onze marktpositie te versterken," aldus Bernd, directeur van Thermologistic. 

De specialist in temperatuurgecontroleerd transport hoopt zowel nieuwe klanten aan te trekken als beter te kunnen beantwoorden aan de behoeften van haar bestaande klantenbestand. De logistieke dienstverlener heeft al stappen ondernomen om een bloemengroothandel te werven, die van plan is om jaarlijks zo'n 40,000 pallets te distribueren vanuit de locatie in Kelsterbach. 

Nieuw kantoor
Thermologistic zal ook naar een nieuwe kantoor verhuizen. Er is een perceel van 300 m2 gereserveerd voor de toekomstige huisvesting van het management. Van hieruit is Thermologistic van plan om haar positie te consolideren en haar Europese activiteiten te beheren, waarbij zij gebruik zal maken van de nieuwste digitale technologieën.

Voor meer informatie:
Catrin Bedi
Thermologistic Frankfurt GmbH
Tel: +49 (0)40 271 670 80
Email: news@thermologistic.com 
www.thermologistic.com 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven