VD Holland koopt perceel 12 hectare voor uitbreiding

Blokpaprikateler VD Holland heeft een perceel van 12 hectare gekocht voor uitbreiding in glastuinbouwgebied Het Grootslag. Met de nog te bouwen kas groeit de teler naar 45 hectare blokpaprika's. Die zullen onder het merk PapriCo verkocht worden door Growers United. Bij de coöperatie groeit met de uitbreiding het areaal blokpaprika's naar 78 hectare.

Vers van de pers
Het aangekochte perceel wordt in het voorjaar 2021 bouwrijp gemaakt voor de bouw van een kas en een schuur. Eigenaar Arnaud van Dijk geeft aan dat het allemaal nog 'vrij vers van de pers is.' “De aanbesteding van de kas en schuur moet nog worden opgestart."

Hij is blij te kunnen uitbreiden in Het Grootslag. "Een voordeel van dit glastuinbouwgebied is dat de nieuwe kassen kunnen worden aangesloten op de warmteleiding van ECW Andijk. Inmiddels wordt in dit gebied een gasreductie van 80% gerealiseerd. Dit helpt om onze teelt verder te verduurzamen."

PapriCo groeit ook
De blokpaprika’s uit de nieuwe kassen worden net zoals alle blokpaprika’s van VD Holland onder het merk PapriCo verkocht door het paprika salesteam van Growers United. Met deze uitbreiding groeit het areaal blokpaprika’s binnen Growers United uit naar 78 hectare.

Met 5 merken, ruim 40 familiebedrijven, circa 600 hectare glas en ruim 400 miljoen euro omzet is Growers United een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa. 

Voor meer informatie:
Growers United
www.growersunited.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven