Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

25% EHG subsidie op luchtbehandelingssysteem

De E(H)G-subsidie is te verkrijgen op een investering in een luchtbehandelingssysteem waarmee op een efficiënte en energiezuinig manier kaslucht wordt ontvochtigd. Het Nivolution systeem van Nivola valt onder deze subsidie, waarmee je 25% van de investeringskosten terug kunt krijgen.

Nivolution inblaasunit en de verticale ventilator

Het Nivolution systeem bestaat uit de Nivolution (de inblaas unit) en de Nivolator (verticale circulatiesysteem). De Nivolution blaast droge en koelere lucht naar binnen zodat er vocht uit de kas verdwijnt. Gemiddeld kan op deze manier maar liefst: 55 gr/m²/u worden ontvochtigd. Daarnaast kan door het naar binnen brengen van koelere lucht ook gekoeld worden.

De lucht die door de inblaasunit ingebracht wordt, wordt door de Nivolatoren verticaal en horizontaal homogeen verdeeld. Door verticaal te circuleren, creëer je luchtbeweging tussen de planten wat vochtophoping voorkomt en daarmee plantactiviteit creëert. Door activiteit terug te brengen in het gewas, zal de ziektedruk verlagen en de groei van plant worden gestimuleerd. Ook wordt droge lucht gemengd met de kaslucht en zal er een meer uniform klimaat ontstaan.

Voor meer informatie:
Nivola
Merijn Hesmerg
T: 0252-466400
E: [email protected]

 

Zie ook: https://nivola.nl/brochure-tuinbouw/ 

 

Publicatiedatum: