Covid-19 vereist nog meer kwaliteitscontrole in de koudeketen

Tegen de achtergrond van de snelle economische ontwikkelingen op de internationale markt is de snelle groei van de cold supply chain een van de meest opvallende ontwikkelingen in de Chinese distributiesector. Tegelijkertijd beginnen retailers meer aandacht te besteden aan de normen en voorwaarden van de koudeketen, om de risico's voor de voedselveiligheid beter te kunnen beheersen en de kosten van bedorven producten te kunnen verlagen. Het Covid-19-virus maakt het nog noodzakelijker om lading te controleren.

Het Fresh-key team (Shanghai) met zijn handelsagent in Guatemala (rechts) tijdens de Fruit Logistica beurs in Berlijn in februari begin dit jaar.

De douanecontroles hebben sinds juni in 10 Chinese provincies Covid-19 ontdekt in voedingswaren of op de verpakking van importproducten. Wu Zunyou, hoofdspecialist van het Center for Disease Control and Prevention, legt uit dat virussen normaal gesproken enkele weken kunnen overleven in de reguliere koudeketen. Bovendien verplaatsen de producten zich vanuit de meest uiteenlopende teeltgebieden voordat ze in de koudeketen terechtkomen, en elke stap van het proces brengt een risico op besmetting met zich mee.

"De huidige situatie is vrij ernstig en in de periode voor Kerst en het Chinese Nieuwjaar (12 februari 2021) neemt de import in China snel toe. Dit zal ongetwijfeld het risico op infecties verhogen. Daarom is de kwaliteitscontrole van het product en het volgen ervan in elke stap van de toeleveringsketen van vitaal belang," zegt Tina Sun, directeur van Fresh-key (Shanghai).

Een arbeider desinfecteert de lading.

Het Fresh-key team streeft ernaar om klanten over de hele wereld te voorzien van uitgebreide internet gestuurde oplossingen voor de cold supply chain. Het bedrijf heeft klanten in meer dan 10 landen in Amerika en Azië. Klanten kunnen hun producten volgen op het Fresh-IOT platform. Ze ontvangen realtime informatie over temperatuur, luchtvochtigheid en locatie. Daarnaast maken Fresh-key producten gebruik van USB-technologie om lokale informatie op te slaan tijdens de distributie.

Fresh-key-trackers combineren ook 4G en 2G technologie om de temperatuur en de vochtigheid van scheepscontainers die van de ene regio naar de andere reizen te monitoren met een variabele netwerkdekking. Fresh-key trackers bieden uitgebreide oplossingen voor de cold supply chain. De bewakingsapparatuur uploadt zelfstandig gegevens en is efficiënt en betrouwbaar.

Fresh-IOT-platform

Bovendien kunnen klanten importeurs via e-mail toegang geven tot traceerinformatie en andere relevante gegevens. Hierdoor weten importeurs op tijd wanneer hun producten door de inspectie komen en door de douane worden ingeklaard. Dit helpt de tijd die het voedsel in de haven doorbrengt te verminderen, wat op zijn beurt het risico op infecties vermindert en de voedselveiligheid helpt te verbeteren.

Fresh-IOT-platform

Het Fresh-IOT-platform biedt een garantie aan importeurs en exporteurs. Exporteurs kunnen foto's uploaden van de preventieve maatregelen die zijn genomen om de lading te beschermen. Importeurs kunnen deze foto's downloaden van het Fresh-IOT platform. Deze foto's helpen bij het oplossen van eventuele geschillen en is in het voordeel van alle betrokken partijen.

"Bedrijven hebben het dit jaar moeilijk door de coronapandemie. Over de cold supply chain maken we ons niet al te veel zorgen. Het Fresh-IOT-platform is een product dat beantwoordt aan een marktbehoefte en is altijd in staat om de waarde van het product voor importeurs en exporteurs te verhogen," zegt Tina Sun.

Voor meer informatie:
Tina Sun
Fresh-key (Shanghai) technology Co., Ltd
+86 150 0056 4488
tina@fresh-key.com
www.fresh-key.com
LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.