Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PlantLab opent in Verenigde Staten eerste productielocatie

PlantLab heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Amerikaanse stad Indianapolis, de hoofdstad van Indiana. De eerste ‘Plant Paradise’ in het buitenland verbouwt groente voor de lokale bevolking op een plek waar dat voorheen ondenkbaar was: in een voormalige batterijenfabriek dicht bij het centrum van de stad.

Het is een nieuwe stap voor de Nederlandse indoor farmer, die onlangs nog aankondigde dat in Nederland Picnic hun producten uit de farm in Amsterdam gaat verkopen. 

Deze week werden de eerste kruiden en kroppen sla geoogst in de 2000 vierkante meter grote kweeklocatie en geleverd aan lokale supermarkten en food-service bedrijven. PlantLab gaat in Indianapolis verschillende soorten tomaten, komkommers, sla en kruiden telen. De nieuwe locatie is op termijn goed voor in totaal 420.000 kilo verse groente en biedt werkgelegenheid voor zo’n 70 mensen. 

Twee voetbalvelden
PlantLab groeit hard met zijn wereldwijd gepatenteerde technologie voor innovatieve stadslandbouw, die inmiddels wordt toegepast in een commerciële productielocatie in Amsterdam en nu dus ook in Indianapolis. Hierdoor kan dichtbij de consument op grote schaal verse, gezonde en lekkere groenten verbouwd worden zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. In een ruimte met een oppervlakte van slechts twee voetbalvelden kan genoeg geproduceerd worden om een stad van honderdduizend inwoners dagelijks van 200 gram groenten te voorzien.

Merk
PlantLab ging in Indianapolis een samenwerking aan met Englewood Community Development Corporation, dat werkt aan duurzame ontwikkeling van stadscorridors. De producten worden onder de merknaam ‘Uplift, good food for purpose’ op de markt gebracht. “De samenwerking geeft ons de kans meer te betekenen voor de samenleving in Indianapolis”, zegt CEO van PlantLab Michiel Peters. “Dat past precies bij onze missie. We vergroten niet alleen het aanbod in toekomstbestendig en verantwoord vers voedsel voor lokale afnemers, maar creëren ook werkgelegenheid in een voor die locatie geheel nieuwe sector.”

Nieuwe impuls door campus
Indianapolis heeft ruim 870.000 inwoners en is daarmee de derde stad van het Midwesten van de Verenigde Staten. Trots van de stad was ooit de batterijenfabriek van P.R. Mallory, die tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer accu’s produceerde voor legervoertuigen. Nadat de fabriek in de jaren '70 in verval raakte, geven gemeente, Ngo’s en bedrijven het gebied nu een nieuwe impuls met de bouw van een campus.

Groeigeld
Deze zomer haalde PlantLab in een investeringsronde € 20 miljoen groeigeld op bij De Hoge Dennen Capital. De scale-up wil met dat geld indoor productielocaties openen in onder meer Nederland, de Verenigde Staten en op de Bahama’s. De productielocaties van PlantLab kunnen overal ter wereld staan, zelfs op onvruchtbare grond of midden in stedelijke gebieden. De gewassen groeien dankzij temperatuur-, vocht- en lichtregulatie uit tot hun volledige potentie, terwijl er 95 procent minder water nodig is. Licht komt van speciaal ontwikkelde Leds, die de specifieke kleur licht geven die de plant nodig heeft voor fotosynthese.

Voor meer informatie: 
PlantLab
www.plantlab.com 
info@plantlab.com

Publicatiedatum: