20 miljoen euro opgehaald bij De Hoge Dennen

PlantLab gaat met 'groeigeld' nieuwe indoor productielocaties openen

PlantLab heeft in een eerste investeringsronde € 20 miljoen 'groeigeld' opgehaald bij De Hoge Dennen Capital. PlantLab ontwikkelde een wereldwijd gepatenteerde technologie voor ‘vertical farming'. Met de investering gaat de scale-up indoor productielocaties openen in onder meer Nederland, de Verenigde Staten en op de Bahama’s.

PlantLab realiseerde in de afgelopen tien jaar een doorbraak met haar technologie voor innovatieve stadslandbouw, die inmiddels wordt toegepast in een commerciële productielocatie in Amsterdam.

Hierdoor kunnen dichtbij de consument op grote schaal verse, gezonde en lekkere groenten verbouwd worden, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. In een ruimte met een oppervlakte van slechts twee voetbalvelden kan genoeg geproduceerd worden om een stad van honderdduizend inwoners dagelijks van 200 gram groente te voorzien.


Het management van PlantLab: Leon van Duijn (oprichter), Marcel Kers (oprichter), Michiel Peters (CEO), John van Gemert (oprichter) en Frank Roerink (CFO)

Innovatieve oplossingen
“Deze investering stelt ons in staat om meer productielocaties te openen en onze technologie verder te vervolmaken”, zegt Michiel Peters, CEO van PlantLab. “De groei van de wereldbevolking en de klimaatcrisis stellen de voedselproductie voor ongekende uitdagingen. We moeten ons voedsel duurzamer en efficiënter gaan verbouwen en dat vraagt om baanbrekende en innovatieve oplossingen.”

De productielocaties van PlantLab kunnen overal ter wereld staan, zelfs op onvruchtbare grond of midden in stedelijke gebieden. De gewassen groeien dankzij temperatuur-, vocht- en lichtregulatie uit tot hun volledige potentie, terwijl er 95 procent minder water nodig is.

Licht komt van speciaal ontwikkelde LED’s, die de specifieke kleur licht geven die de plant nodig heeft voor fotosynthese. “Onze technologie maakt het mogelijk om overal ter wereld, dichtbij de consument te produceren. Hierdoor hoeft voedsel niet meer over lange afstanden getransporteerd te worden, wat direct leidt tot minder CO2-uitstoot, lagere kosten en minder voedselverspilling”, aldus Peters.


Links: Michiel Peters, rechts: tomatenplanten dieven, hier door Plant Production Unit Manager Tobias Glimmerveen

Verschil maken
De Hoge Dennen is onderdeel van de beleggings- en investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, de voormalige eigenaren van Kruidvat. Het investeerde eerder in online supermarkt Picnic, saladeproducent De Menken Keuken en in elektrische fietsenmerk QWIC. CFO Jelle Roodbeen: “We denken dat de technologie van PlantLab wereldwijd een verschil zal gaan maken. Gezonde en lekkere groente wordt op deze manier betaalbaar en voor iedereen bereikbaar en bovendien zeer duurzaam geproduceerd.”

Tegelijk met de investering van De Hoge Dennen versterken CFO Frank Roerink en CEO Michiel Peters het management, dat verder bestaat uit oprichters Leon van Duijn, Marcel Kers en John van Gemert. PlantLab heeft in Den Bosch zijn R&D-centrum, wereldwijd het grootste op het gebied van vertical farming, en in Amsterdam een commerciële productielocatie. Bij PlantLab werken inmiddels meer dan 60 mensen.

Voor meer informatie: 
PlantLab
www.plantlab.com 
info@plantlab.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven