Meer licht in de kas

Een schone kas laat meer licht binnen en remt ziekten en plagen. Regelmatig schoonmaken, in ieder geval tijdens de teeltwisseling, is daarom heel belangrijk. In een instructiefilm laat ReduSystems zien wat de beste methode is.

GS-4 is speciaal ontwikkeld als schoonmaakmiddel voor glazen kassen. Het is agressief tegen vuil, maar vriendelijk voor het glas. Het verwijdert vuil en aanslag, plekken die een broeiplaats voor ziekten en plagen kunnen vormen. Daarna kan een desinfectiemiddel virussen, bacteriën, sporen van schimmels en eitjes van insecten afdoden. Goed schoonmaken met GS-4 is een voorwaarde voor een goede werking van de desinfectie.

Opgelet voor eisen en wensen glas en gewas
Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen vooraf nodig. Voor sommige glassoorten is GS-4 niet geschikt: een antireflectie coating slijt door het schoonmaakmiddel. Bij gehard glas raden de specialisten van ReduSystems aan eerst een ruit aan beide zijden te behandelen en het resultaat te beoordelen.

Sommige gewassen kunnen absoluut niet tegen fluorhoudende schoonmaakmiddelen. Het gaat hier met name om bol- en knolgewassen, zoals lelie, freesia of amaryllis, maar ook aubergine is gevoelig. Bij andere gewassen is de stelregel: zorg dat er geen gewas onder of in de buurt van het schoon te maken glas staat.

Een aantal belangrijke punten: 

  • Zorg dat grondfolie verwijderd is.
  • Gebruik de juiste hoeveelheid GS-4: bij gemiddeld vervuiling is 100 liter per hectare nodig (verdun 100 liter met 1900 liter water). Bij zware vervuiling is 200 liter GS-4 per hectare nodig (verdun 200 liter met 1800 liter water).
  • Reinig niet bij warm en sterk drogend weer.
  • Laat het product even inwerken, maar niet drogen. Spoel het middel na reiniging zorgvuldig af met schoon water. Let er op dat er geen residu op goten of folie achterblijft.
  • Bescherm uzelf met veiligheidsbril, gezichtsmasker, beschermende kleding en handschoenen. Zorg ervoor dat u niet helemaal bedekt raakt door achteruit lopend te spuiten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven