Extra focus op hygiëne bij groeiende Canadese opkweker

Na een succesvol plantseizoen deze zomer kondigt Proplant Propagation nog een uitbreiding van ruim 2 hectare aan, die begin 2021 moet worden afgerond. Als voorbereiding op de uitbreiding heeft het bedrijf zijn focus op hygiëne geïntensifieerd door de voltooiing van een nieuw, groter en meer geautomatiseerd gebouw voor het reinigen van wagens en trays.

Opgroeiend rond de tomaten- en paprikakas van hun familie zijn de managing partners Mike & Paul Berkel zeer vertrouwd met de verschillende virussen waar telers mee te maken kunnen hebben. Paul Berkel: "Van jongs af aan hebben we voortdurend geleerd hoe belangrijk het is om te schoon te maken, zowel dagelijks als aan het eind van elke teeltcyclus, en het is een waarde waaraan we hebben vastgehouden toen we Proplant overnamen."

Terwijl de glastuinbouw zich verder uitbreidt, willen telers werken met een kweker die ze kunnen vertrouwen. Proplant heeft de toegenomen vragen en de gepaste zorgvuldigheid van telers zeker opgemerkt. "Telers blijven vragen stellen over onze verhoogde standaarden en willen er zeker van zijn dat ze continu schone, virusvrije planten krijgen. Iedereen kan een kas bouwen, maar als je geen prioriteit geeft aan hygiëne speel je met vuur", aldus Mike Berkel.

Het management besloot dat het noodzakelijk was om voor de volgende uitbreiding een groter en meer geautomatiseerd gebied te hebben voor het schoonmaken van de karren en de trays. Hierdoor kan het management er zeker van zijn dat hun hoge ontsmettingsnormen ook in de toekomst zullen worden gehaald en overtroffen door de extra oppervlakte.

Met het drukke winterseizoen voor de deur heeft Proplant er nu alle vertrouwen in dat ze meer dan voldoende zijn voorbereid om weer een succesvol seizoen te hebben. 

Voor meer informatie:
Proplant
www.proplant.ca 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.