Tholen - Tomatenteler Agro Care heeft het areaal van paprikateler Barendse gekocht. Dat betekent dat de paprikateler stopt en het volledige areaal, 19 hectare kas, over gaat naar de tomatenteler. Die zal in de kassen tomaten gaan telen.

Léon Barendse van het paprikateeltbedrijf: "Vorig najaar ben ik in gesprek geraakt met Agro Care over de verkoop van mijn bedrijf. Agro Care kocht destijds de kassen van Greenco hier en wilde graag ook groeien op ons areaal. Daar zijn wij uitgekomen en dus draag ik ons bedrijf per 1 december over."

Agro Care wordt daarmee eigenaar van het paprikateeltbedrijf en zal er tomaten in gaan telen. Daarvoor zullen de kassen aangepast worden. 


Léon en Petra Barendse

Mooi slotjaar
Léon is met de verkoop na 1 december geen paprikateler meer. Daarmee verliest de paprikasector een echte ambassadeur, want samen met zijn vrouw Petra werd veel aan promotie van de oranje paprika gedaan. "Ik heb de keuze nog niet gemaakt wat ik nu ga doen", vertelt Léon. "Misschien iets anders in de tuinbouw, of iets helemaal anders. Ik ben in ieder geval blij dat ik in de gelegenheid ben geweest deze keuze te maken. Dit laatste jaar is misschien wel het beste jaar ooit geweest. Ik heb het team ook bij elkaar weten te houden en met z'n allen hebben we het mooi afgerond."

Bij Growers United, de coöperatie waarbij Barendse DC was aangesloten, vult Personal Vision als nieuw lid de paprika-aanvoer aan. De teler treedt toe tot de productgroep paprika en gaat voor het merk PapriCo blokpaprika's telen.