Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Almería: nieuwe kas overtreft in 6 maanden tijd al gemiddelde jaaropbrengst in tomaat

Tecnova heeft een teeltproject op touw gezet om de opbrengst per vierkante meter in de kassen van Almería te verhogen. Er wordt daarbij gewerkt met moderne methoden en technologie, maar tegen een prijs en met een terugverdienperiode die voor de gemiddelde teler haalbaar zijn. Het project biedt een nieuwe visie over de kasteelt en kan meehelpen om de trend van de dalende rendabiliteit van de sector in Almería om te keren.

Samenwerking
Het project is een samenwerking van een groep bedrijven uit verschillende AGF-hulpsectoren. Novagric en Tecnoponiente hebben het ontwerp van de kasconstructie voor hun rekening genomen, Alarcontrol, Ridder en Sistemas de Calor hebben zich beziggehouden met de actieve en passieve elementen van klimaatbeheersing en Himarcan, Ritec en Maher hebben zich toegelegd op de irrigatiesystemen en hulpelementen.

Dankzij de bijdragen van deze ervaren bedrijven is het mogelijk geweest om een winstgevend teeltmodel te definiëren. Zo is men erin geslaagd het werk van de arbeiders te vergemakkelijken, de benodigde handarbeid terug te dringen, homogenere en hoogwaardigere vruchten te telen, het energieverbruik te verminderen en de hoeveelheid grondstoffen te verlagen.

Een team van kassenbouwers en teeltexperten onder leiding van ingenieur Eduardo Pardo en de deelnemende bedrijven hebben in één jaar tijd een kas kunnen bouwen die nu als prototype dienst doet en waarin demonstratietests worden uitgevoerd.

Begin november vond de officiële inhuldiging van de kas plaats en ook de resultaten van de eerste proef werden er bekendgemaakt.

Gemiddelde jaaropbrengst in slechts 6 maanden
In de kas zijn enkele van de nieuwste trends in kastechnologie geïntegreerd zoals de substraatteelt in hangende goten en de distributie van warmte en koude via een innovatief systeem met luchtverdeelslangen.

De opbrengsten die in de nieuwe kas worden behaald zullen een inspiratiebron zijn voor de teelt van groenten en fruit in Almería in de komende jaren. Tecnova heeft in een eerste tomatenteeltproef in slechts zes maanden tijd de gemiddelde jaarlijkse productie van de conventionele kassen in Almería reeds overtroffen.

Voor meer informatie:
Tecnova
www.fundaciontecnova.com

Publicatiedatum: