Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland werkt ook in corona door aan zelfvoorziening met kassen met belichting

PCF Greenhouse Technologies, een bekende Russisch kassenbouwer, levert in 2020 een aantal bouwprojecten voor kassencomplexen in Rusland op ondanks de coronacrisis. Daarmee blijft Rusland werken aan zelfvoorziening d.m.v. kassen voor eigen groenten- en zachtfruitteelt. 

De telers kiezen ook voor belichting. Volgens algemeen directeur Vladimir Tsanava is het daarbij erg belangrijk voor het bedrijf om een ​​betrouwbare leverancier van groeilicht te hebben, vooral tijdens de pandemie.

“Dit jaar is voor veel fabrikanten een krachtmeting geweest. Hortilux is onze jarenlange partner, op wie we in elke situatie kunnen bouwen, ” aldus Tsanava. Alleen al dit jaar leverde Hortilux meer dan 27.000 HPS-armaturen voor het kassencomplex dat in de regio Moskou wordt gebouwd voor het bedrijf Agrokultura Group.

De groeilichtoplossingen van Hortilux zijn speciaal ontworpen voor het telen van gewassen in kassen en indoor farming faciliteiten. Het bedrijf levert LED-, HPS- en hybride groeilichtoplossingen evenals advies, consultancy en kennisdeling om het maximale resultaat uit het gebruik van groeilicht te halen.

Lichtplan
De belangrijkste focus van dit project lag op de juiste plaatsing van de armaturen en de keuze van de reflector om een ​​optimale lichtverdeling in de kas te realiseren. Deze specificaties zijn het resultaat van een grondig uitgewerkt lichtplan, wat zorgt voor de hoogste opbrengst per m2 en het meest efficiënte gebruik van de groeilichtinstallatie.

Een ander belangrijk criterium voor het succes van de samenwerking tussen de bedrijven is continuïteit van de levering en strikte naleving van de afgesproken opleverdata. “Het is geen geheim dat in de huidige situatie van een wereldwijde pandemie, waarin bedrijven over de hele wereld de beperkingen ervaren van de noodzaak om quarantainemaatregelen na te leven, niet alle fabrikanten in staat lijken om de uitdaging aan te gaan om de afgesproken leveringsschema's te handhaven."

Voor Hortilux geldt dat niet, aldus Mikhail Grachev, hoofd van de afdeling Buitenlandse Handel bij PCF Greenhouse Technologies. "Hortilux heeft bewezen aan haar verplichtingen te kunnen voldoen om het benodigde armaturenvolume op tijd te leveren. Dit is een van die bedrijven die er echt voor zorgen dat alle zendingen ook tijdens de pandemie op tijd worden afgeleverd."

Voor meer informatie:
PCF Greenhouse Technologies
www.ght.ru 
Hortilux Schréder B.V.
www.hortilux.com

 

Publicatiedatum: