Bern Verbeek, Kompany:

"Dit jaar voor het eerst jaarrond Hollandse komkommers beschikbaar"

Tholen - Al langer stond op het wensenlijstje van Kompany om jaarrond komkommers te leveren aan haar klanten. Dit jaar gaat dat voor het eerst lukken. "Binnen het collectief gaan we binnen een aantal weken van start met nieuwe teelt, waardoor we jaarrond productie van onze eigen teelt kunnen garanderen", vertelt hoofd verkoop Bern Verbeek.

De vraag naar het jaarrond aanbod was er al langer vanuit retailklanten. "Bij een dergelijke teelt zijn de risico's en kosten een stuk hoger dan in de zomer, dus je hebt daar wel garantie van je afnemers van nodig. We starten deze aanvullende teelt vooralsnog met één teler, maar ik zie zeker mogelijkheden om het jaarrond aanbod nog verder uit te breiden voor de toekomst."

Vanaf week 48/49 zullen ook de eerste herfsttrostomaten weer beschikbaar zijn bij Kompany. "Voor een aantal van onze telers is het al jaren een bewuste keuze om in plaats van een derde teelt komkommers te kiezen voor trostomaten. Met een areaal van 26 hectare is het aanbod herfsttrostomaten vergelijkbaar met vorig jaar. We voeren deze herfsttrostomaten onder ons merk Excellento. De voortekenen voor het seizoen zien er goed uit. Er zijn minder tomaten beschikbaar, dus we zien het seizoen met vertrouwen tegemoet", zegt Bern.

Een nieuwe ontwikkeling bij de coöperatie was dit jaar de start van Circulair Centrum Zuid, gericht op het verwerken en verwaarden van de groene reststromen van haar producenten. "Door het innemen en verwerken van groene reststromen, plantafval en afval vanuit de teelt scheiden we de sappen van het loof. Het loof leent zich goed voor compostering, terwijl de sappen van waarde zijn in de landbouwgrond. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee, maar het eerste seizoen is naar wens verlopen en zo hebben we een eerste stap kunnen zetten in de optimale verwerking van deze reststromen en zo de cirkel verder rond maken."

Voor meer informatie:
Bern Verbeek
Kompany
Tel: 077 30 30 731 
b.verbeek@kompany.nl 
www.kompany.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.