Nieuwe toetsmethode voor ToBRFV beschikbaar

Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben een nieuw antiserum ontwikkeld dat Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) moeiteloos en zeer specifiek kan aantonen in geïnfecteerd plantmateriaal en zaden. De diagnostica zijn ontwikkeld door Prime Diagnostics, onderdeel van Wageningen University & Research.

Symptomen van ToBRFV op tomaat (links) en toetsen van plantmateriaal op ToBRFV met ELISA (rechts)

Het antiserum kan gebruikt worden in DAS-ELISA, een toetsmethode die algemeen wordt gebruikt door keuringsdiensten en kwaliteitslaboratoria van zaadbedrijven. Deze toets helpt zaadproducenten en veredelaars van groentegewassen wereldwijd om zekerheid te krijgen over de gezondheid van zaadpartijen, jonge planten en uitgangsmateriaal.

Het antiserum reageert specifiek op een breed panel van ToBRFV isolaten en laat een lage reactiviteit zien op verwante Tobamo virussen. Het antiserum is nu beschikbaar voor gebruik in routinematige kwaliteitscontrole.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.